Ismered már a lakáselőtakarékosság előnyeit?

Kamatadó-mentes megtakarítási forma, melyre akár évi 30%-os, legfeljebb évi 72 000 Ft állami támogatás jár.
EBKM állami támogatással 3,59-5,01%, állami támogatás nélkül 1,14-1,47%.1

 • Forint alapú lakáskölcsön igényelhető a megtakarítási idő után, évi fix 3,9%-os (referencia THM 5,25%) kamattól6.
 • Az összeg felhasználható új és használt ingatlan vásárlásra, házépítéshez és számtalan más lakáscélra. 
 • Egy családban több szerződés is köthető. A közeli hozzátartozóid részére kötött szerződések egy közös lakáscél megvalósítására is felhasználhatóak, így megtöbbszörözheted a lakásszámla előnyeit!

Alapozd meg gyermeked jövőjét!

A FundiMini Gyerekszámla ötvözi a fenti előnyöket és plusz kedvezményeket kínál a hosszútávon gondolkodó szülők számára.

Új programunk megoldás azoknak, akik időtálló befektetést keresnek gyermekük lakáscéljainak megvalósításához.

Miért érdemes FundiMini Gyerekszámlát nyitni?

 • Ajándék FundiMini – Az Okospersely®: ezzel a hasznos játékkal gyermeke szórakozva tanulja meg a takarékoskodás alapjait.
 • Hűségbónusz: A kedvezménnyel érintett szerződésekre az állami támogatáson és kamatokon túl, bónuszként a szerződéses összeg 0,5 % -t is jóváírjuk, a megadott feltételek teljesülése esetén.
 • Kamatprémium: Az első lakás-előtakarékossági szerződésen, a második szerződés futamideje alatt a módozat szerinti betéti kamaton felül 1,5% kamatprémiumot írunk jóvá 2.

Milyen feltétekkel elérhető kedvezményes FundiMini Okospersely®5?

 • A szerződés kedvezményezettje 14. életévét be nem töltött gyermek,
 • a szerződő FundiMini Gyerekszámlát nyit és a szerződés szerinti havi megtakarítás összege legalább 9.900,- Ft. és
 • a számlanyitási díj és az első havi megtakarítás befizetésre került.

A FundiMini Gyerekszámla akció részleteit, az egyes kedvezmények részletes definícióját a hirdetmény tartalmazza!

Nézzünk egy példát a FundiMini Gyerekszámla konstrukcióra1!

A szülők 4 éves gyermekük számára már most elkezdenek takarékoskodni a FundiMini Gyerekszámla konstrukció segítségével. Két, egymást követô 10 éves, jelenleg 924-es módozatú, havi 20 ezer forintos megtakarítású lakásszámlát kötnek. 20 év múlva – az igénybe vehető lakáskölcsönnel együtt – az iskola elvégzése után egy saját otthon megvásárlásával tudják gyermeküket támogatni.

JOGI SZÖVEG

Az akció csak a kijelölt partnereknél érhető el és a Hirdetményben megjelölt termékakcióval vonható össze. A feltételek teljesítésének a hiányában az adott kedvezmény nem vehető igénybe. A kedvezmény nem jár abban az esetben sem, amennyiben a lakás-előtakarékossági számla egyenlegét a megtakarítási idő alatt a szerződő, írásbeli nyilatkozat alapján partnerbanki hitelügylete biztosítására vagy csoportos lakáscélú beruházás érdekében biztosítékként felajánl, korlátozás alá helyez (zárolás/óvadékolás/engedményezés). A FundiMini Gyerekszámla akció részleteit, az egyes kedvezmények részletes definícióját a Hirdetmény tartalmazza!

A tájékoztatás nem teljes körű, a termék és az akció részletes feltételeit a www.fundamenta.hu oldalon található „FundiMini Gyerekszámla” Hirdetmény (A hivatkozott honlapon található a Fundimini Gyerekprogram hirdetmények alatt. A FundiMini Gyerekszámla akció hirdetmény 2017.07.01-jétől visszavonásig él), továbbá a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. Általános Szerződési Feltételei (Üzletszabályzat) (A hivatkozott honlapon található az Általános Szerződési Feltételek, Díjtáblázat alatt) tartalmazzák. A Fundamenta Személyi Bankár és a kijelölt értékesítő partnerek a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. megbízásából járnak el, tevékenységükért díjazásban részesülnek. A szerződéses összeg 1%-ának megfelelő számlanyitási díj befizetése a szerződés létrejöttének a feltétele. Az akció kizárólag az akciós hirdetményben megjelölt más termékakcióval vonható össze.

1. Az állami támogatás mértéke, szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72 000 Ft. Az 1. és 2. szerződés összevont EBKM hűségbónusszal és kamatprémiummal: 3,59-5,01% állami támogatással, 1,14-1,47% állami támogatás nélkül. Az EBKM-érték két egymást követő, 9-es módozatú lakás-takarékpénztári szerződésből álló konstrukcióra került megállapításra, havi 10 000 - 20 000 Ft-os folyamatos betételhelyezést feltételezve, ahol a tarifa szerinti kamat 1%, a kamatprémium 1,5%, és az első szerződés futamideje minimum 8 év. A megtakarítási idő változása az EBKM érték változását is jelentheti, amely érték csökkenhet

2. A Kamatprémium feltételeiről bővebb tájékoztatást a FundiMini Gyerekszámla akcióról szóló Hirdetmény ad. A kamatprémium mértéke: 1,5%.

3. A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. a teljes hiteldíj mutató meghatározásakor a konkrét példában szereplő összeget és futamidőt vette figyelembe. A teljes megtakarítás összege, valamint a lakáskölcsön összege két egymás követő, 924. módozatú, 10 éves megtakarítási idejű, együttesen 16 millió Ft szerződéses összegű lakás-előtakarékosság szerződés kötése esetén érhető el. A konstrukcióban a megtakarítás mellé felvehető 8,6 millió Ft hitelösszegű lakáskölcsön THM értéke 5,51%, 87 hónapos futamidőre. A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM értéke nem tartalmazza jelzáloggal terhelendő ingatlan biztosításának díját. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, az ingatlanra vagyonbiztosítási szerződés megkötése szükséges.

4. Feltételezve az állami támogatás mértékének és összegének változatlanságát.

5. A FundiMini Okospersely elérhető továbbá, ha

 • a szerződés kedvezményezettje 14. életévét be nem töltött gyermek,
 • a szerződés szerinti havi megtakarítás összege legalább 19 900,- Ft. és
 • a számlanyitási díj és az első havi megtakarítás befizetésre került.

6. A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 5,25%, amely a 921. számú módozatra (4 év 3 hónap megtakarítási időre) vonatkozik. Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a szerződéses összeg 1 680 000 Ft, ebből a lakáskölcsön teljes összege 1 000 000 Ft; a kölcsönkamat mértéke évi fix 3,9%, 58 hónapos futamidőre. A kölcsön teljes költsége: folyósítási díj: 0 Ft, kezelési költség: kezelési költség: 30.332,- Ft, ügyleti kamat: 98.196,- Ft. Havi törlesztőrészlet 20.093,- Ft, a törlesztőrészletek összege 1.129.114,- Ft. A kölcsönszerződés megkötését hitelbírálat előzi meg, melynek időtartama megközelítőleg két hónap. Új lakásszámla megkötésének feltétele a szerződéses összeg 1%-ának a befizetése. A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.

 

Adataid megadása után, kollégáink 24 órán belül visszahívnak!

Az adatkezelési nyilatkozat elfogadásával hozzájárulok, hogy a Fundamenta adataimat a szerződéskötés elősegítése (közvetlen üzletszerzés) céljából kezelje.

Személyi Bankár kollégánkkal egyeztettet talalkozó során személyesen teheted fel kérdéseidet a termékkel kapcsolatban. A pénzügyi tanácsadás teljesen kötelezettségmentes. Hívd Call Centerünket!

Szerződésedet kényelmesen, otthonról is megkötheted! Kalkuláld ki a szerződés adatait!

 

 

 

Ismerd meg a Fundimini - Az Okospersely játékot, és a hozzátartozó digitális játszóteret a www.fundimini.hu oldalt!