Mi a FundiMini Gyerekszámla?

Szeretne saját lakást ajándékozni gyermekének, amikor eljön az ideje? A FundiMini Gyerekszámla hosszú távú és időtálló megtakarítási forma, amellyel komoly segítséget nyújthat gyermeke első önálló otthonához.

 

Kinek ajánljuk a FundiMini Gyerekszámlát?

 • Aki szeretné megalapozni gyermeke jövőjét egy saját lakással.
 • Aki ennek érdekében hosszú távú és rendszeres megtakarítási formát keres.
 • Akinek gyermeke vagy unokája még nem töltötte be a 14. életévét.

Miért előnyös Önnek, ha FundiMini Gyerekszámlát nyit?

 • A megtakarításra évi 30%-os, legfeljebb évi 72 000 forint állami támogatás jár, ami adó- és járulékmentes. EBKM állami támogatással 3,59-5,01%, állami támogatás nélkül 1,14-1,47%.1
 • Időtálló és biztonságos befektetés gyermeke jövőjéhez.
 • A vásárlástól a felújításig számos lakáscélrafelhasználható majd.
 • A két szerződésből álló konstrukciónakköszönhetően a betéti kamat és az állami támogatás mellé hűségbónuszt2 és kamatprémiumot3 is jóváírunk.
 • Így gyermeke otthonteremtéséhez akár 16 millió forinthoz is juthat a megtakarítási időszak végén a kedvező feltételekkel igényelhető lakáskölcsönnel4 együtt (THM 5,35%).

A szerződéshez FundiMini Okosperselyt® kap ajándékba, amellyel gyermeke szórakozva tanulhatja meg a takarékoskodás alapjait, valamint Ön is könnyen nyomon követheti, hogyan és mire tesz félre gyermeke.5

Milyen célokra használhatja fel gyermeke a megtakarítást?

 • Új vagy használt lakás/ház vásárlásra
 • Felújításra és korszerűsítésre
 • Építésre és bővítésre
 • Önerőként hitelfelvételhez

Milyen feltétekkel érhetőek el a kedvezmények?

 • A szerződés kedvezményezettje 14. életévét be nem töltött gyermek lehet.
 • A szerződő FundiMini Gyerekszámlát nyit és a szerződés szerinti havi megtakarítás ráta összege legalább
  havi 9 900,- Ft.
 • A számlanyitási9 díj és az első havi megtakarítás befizetésre került.
 • A kedvezmény további feltétele, hogy a szerződés kiutalásra kerüljön, továbbá a szerződés nem kerül felajánlásra biztosítékként és nem lesz korlátozás alá helyezve, valamint nem megosztás útján jön létre.

Mutatunk egy példát a FundiMini Gyerekszámla konstrukcióra!

A szülők 4 éves gyermekük számára már most elkezdenek takarékoskodni a FundiMini Gyerekszámla segítségével. A két, egymást követő, egyenként 10 éves, havi 20 ezer forintos megtakarítású lakásszámlából álló konstrukció révén – 20 év múlva – az igénybe vehető lakáskölcsönnel együtt gyermeküket akár azonnal egy saját otthon megvásárlásával tudják támogatni.

 1. Ha minden hónapban rendszeresen befizet 20 ezer forintot-ot, a 10. év végére nemcsak a saját félretett pénzével számolhat, hanem állami támogatás és betéti kamat is gyarapítja a megtakarítását.
 2. Ezen felül a Fundamenta hűségbónusszal jutalmazza, hogy gondol gyermeke jövőjére és ennek köszönhetően a 10. év végére összesen 3.321.927 forint máris rendelkezésére áll. A hűségbónusz az első lakás-előtakarékossági szerződés szerződéses összegének 0,5%-a, mely a szerződés kiutalásakor jóváírásra kerül a betéti számlán.
 3. Ezt követően Ön dönthet úgy, hogy egy új szerződésen tovább folytatja a takarékoskodást, és kihasználja az akár újabb 10 évig járó állami támogatást. Eközben az első szerződésen összegyűlt összeg a második szerződés futamideje alatt tovább kamatozik, sőt a normál kamaton felül 1,5% kamatprémiumot is jóváírunk.
 4. Így a 20. év végére összesen 7.426.392 forinttal tudja gyermekét támogatni lakáscéljai megvalósításában.
 5. Amennyiben ez az összeg nem lenne elegendő, kedvező feltételekkel nyújtunk FundiMini Gyerekszámla szerződéséhez lakáskölcsönt4, így mindösszesen akár 16 millió forinttal számolhat a teljes időszak végén.

Hogyan nyithat FundiMini Gyerekszámlát?

Lakcím, melyre a pénzügyi tanácsadást kéri
Tájékoztatjuk arról, hogy az Ön személyes adatainak kezelésére vonatkozó részletes információkat ide kattintva ismerheti meg.
* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező
Tájékoztatjuk arról, hogy az Ön személyes adatainak kezelésére vonatkozó részletes információkat ide kattintva ismerheti meg.
* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező

 

1 Az 1. és 2. szerződés összevont EBKM-értéke hűségbónusszal és kamatprémiummal: 3,59-5,01% állami támogatással, 1,14-1,47% állami támogatás nélkül. Az EBKM-érték két egymást követő, 9-es módozatú lakás-takarékpénztári szerződésből álló konstrukcióra került megállapításra, havi 10 000 - 20 000 Ft-os folyamatos betételhelyezést feltételezve, ahol a tarifa szerinti kamat 1%, a kamatprémium 1,5%, és az első szerződés futamideje minimum 8 év. A megtakarítási idő változása az EBKM érték változását is jelentheti, amely érték csökkenhet.

2 Az első lakás-előtakarékossági szerződés szerződéses összegének 0,5%-át hűségbónuszként jóváírjuk az Ügyfél betéti számláján a FundiMini Gyerekszámla akcióról szóló Hirdetmény szerinti meghatározott feltételek együttes teljesülésekor.

3 A kamatprémium feltételeiről bővebb tájékoztatást a FundiMini Gyerekszámla akcióról szóló Hirdetmény ad. A kamatprémium mértéke 1,5%.

4 A két 924. módozatú szerződésből álló, 10 éves megtakarítási idejû, együttesen 16 millió Ft szerződéses összegű konstrukcióban a megtakarítás mellé felvehető 8,6 millió Ft hitelösszegű lakáskölcsön THM értéke 5,35%, 87 hónapos futamidőre. A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM értéke nem tartalmazza jelzáloggal terhelendô ingatlan biztosításának díját. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, az ingatlanra vagyonbiztosítási szerzôdés megkötése szükséges.

5 Az ajándék Fundimini Okospersely® a 14. életévét be nem töltött kedvezményezett javára, újonnan kötött szerződésekre érvényes, ahol befizetésre kerül a számlanyitási díj és az első havi megtakarítás, a szerződés nem kerül felajánlásra biztosítékként és nem lesz korlátozás alá helyezve, nem megosztás útján jön létre, valamint a tarifális ráta eléri a 19.900 Ft-ot. Az Fundimini Okospersely® már 9.900 Ft tarifális ráta felett jár, amennyiben a Hűségbónusz kedvezményt a szerződésre igénybe veszik, melynek feltétele az előbbieken túl, hogy a szerződés 9-es módozatú és legalább 8 éves futamidejű legyen, és a szerződés kiutalásra kerüljön.

6 A konkrét példához tartozó EBKM értékek: 1. szerződés 3,29% állami támogatással, 1,82% állami támogatás nélkül; 2. szerződés 5,03% állami támogatással, 0,22% állami támogatás nélkül. Összevont EBKM a 2. szerződésre: 3,65% állami támogatással, 1,47% állami támogatás nélkül. A kamatprémium mértéke 1,5. Az állami támogatás mértéke szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72 000 Ft.

7 Betéti kamat a második szerződés futamideje alatt az első és második szerződésre vonatkozóan.

8 Az első szerződés második szakaszra vonatkozó számlavezetési díjával csökkentett összeg.

9 A szerződéses összeg 1%-ának megfelelő számlanyitási díj befizetése a szerződés létrejöttének a feltétele. Az akció kizárólag az akciós hirdetményben megjelölt más termékakcióval vonható össze.

A két szerződésből álló konstrukció a jelenlegi termékkínálat alapján lett kalkulálva, amely a második szerződés megkötésének időpontjában az aktuális termékkínálat alapján módosulhat.

A Fundamenta-Lakáskassza Kft. az ön pénzügyi közvetítője, úgy is, mint jelzáloghitel-közvetítő a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. nevében jár el, amelyért díjazásban részesül.

A tájékoztatás nem teljes körű, a termék és az akció részletes feltételeit a www.fundamenta.hu oldalon található „FundiMini Gyerekszámla akció hirdetménye 2017.07.01-től” című hirdetmény és az „Okospersely akció hirdetménye 2017.07.01-től cimű hirdetmény, továbbá a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. Általános Szerzodési Feltételei (Üzletszabályzat) tartalmazzák. A FundiMini Gyerekszámla akció nem vonható össze semmilyen más akcióval, az Okospersely akció pedig a hirdetményben megjelölt akciókkal összevonható. Jelen tájékoztatás hivatalos ajánlattételnek nem tekinthető.

Az akció 2017.07.01-től visszavonásig él.

Adataid megadása után, kollégáink 24 órán belül visszahívnak!

Az adatkezelési nyilatkozat elfogadásával hozzájárulok, hogy a Fundamenta adataimat a szerződéskötés elősegítése (közvetlen üzletszerzés) céljából kezelje.

Személyi Bankár kollégánkkal egyeztettet talalkozó során személyesen teheted fel kérdéseidet a termékkel kapcsolatban. A pénzügyi tanácsadás teljesen kötelezettségmentes. Hívd Call Centerünket!

Szerződésedet kényelmesen, otthonról is megkötheted! Kalkuláld ki a szerződés adatait!

 

 

 

Ismerd meg a Fundimini - Az Okospersely játékot, és a hozzátartozó digitális játszóteret a www.fundimini.hu oldalt!