Társadalmi felelősségvállalás

A Fundamenta a lakáscélú előtakarékossággal társadalmi üzenetként a hosszú távú öngondoskodás fontosságát állítja a középpontba, s szívesen áll az önkéntességen alapuló programok mellé, amelyek a jövőről történő felelős gondolkodásra hívják fel a figyelmet. 

A 2012 végén létrehozott, immáron közhasznú státuszú Fundamenta Gondoskodás Alapítványon keresztül szociális, oktatási, és kulturális területen támogatja a társadalom meghatározott csoportjait, tagjait és saját, rászoruló munkatársait. Karitatív tréningek keretében már több éve támogat rászoruló kisközösségeket. Ez a támogatás az anyagi segítség mellett hatékony munkavégzést is jelent a kiválasztott intézményben. 

 

A cég közel 20 éve támogatja az Amadeus Művészeti Alapítványt, s 2008-ban átvette az Amadeus Alkotói Ösztöndíj program finanszírozását. A székházban kiállított pályakezdő művészek alkotásaiból álló gyűjtemény mára mintegy 200 kétszáz festményre és szoborra gyarapodott. 

 

A Fundamenta a Csodalámpa Óhaj-Sóhaj Kívánságteljesítő Alapítvány alapító támogatója. Pénzadományokkal, iroda biztosításával, megjelenési lehetőségekkel segítette eddigi működését. A munkatársak közül egyre többen önkéntes segítőként is bekapcsolódnak a Csodalámpa munkájába.

 

A Fundamenta, a lakás-előtakarékosság szakértőjeként hisz abban, hogy a lakhatás és a gyermekvállalás egymással szorosan összefüggő emberi cél, ezért vállalta a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom támogatását, amelynek célja, hogy különböző projektjeivel elősegítse a kívánt, tervezett gyermekek megszületését Magyarországon. Termékeink az öngondoskodásra épülnek, magukban hordozzák a jövő generációiért való felelősségvállalást, és biztonságos eszközt adnak a családalapításhoz is szorosan kapcsolódó otthonteremtési célok megvalósításához. 

Szőke Gáspár - - Ékek

Szőke Gáspár - Ékek

Szabó Andrea Cecília - - A Ferrari szeme mindent lát

Szabó Andrea Cecília - A Ferrari szeme mindent lát

Csordás Pipi Zita - - Nagymedve

Csordás Pipi Zita - Nagymedve

Dóczi Attila - - Vonal

Dóczi Attila - Vonal

Gugyela Tamás - - Volyag - Vályog

Gugyela Tamás - Volyag - Vályog

György Fáni - - Libartion

György Fáni - Libartion

Horváth Csilla - - Március 10.

Horváth Csilla - Március 10.

Horváth Gergő - - Férfi macskával

Horváth Gergő - Férfi macskával

Kósa Gergely - - Apu

Kósa Gergely - Apu

Molnár Judit Lilla - - Textil

Molnár Judit Lilla - Textil

Szabó Noémi - - Oldalak

Szabó Noémi - Oldalak

Vető Orsolya - - Hideg Zuhany

Vető Orsolya - Hideg Zuhany

Rolik Ádám - - Csendélet 2.

Rolik Ádám - Csendélet 2.

Podmaniczky Ágnes - - Műjég I.

Podmaniczky Ágnes - Műjég I.

Szinyova Gergő - - Lonely disco ball

Szinyova Gergő - Lonely disco ball