Társadalmi felelősségvállalás

A Fundamenta fő tevékenységével, a lakáscélú előtakarékossággal társadalmi üzenetként a hosszú távú öngondoskodás fontosságát állítja a középpontba. Ehhez a misszióhoz kapcsolódóan szívesen áll olyan programok mellé, amelyek az önkéntességen alapulnak, és a jövőről történő felelős gondolkodásra hívják fel a figyelmet.

 

A cég 13 éve támogatja az Amadeus Művészeti Alapítványt, 2008-ban pedig átvette az Amadeus Alkotói Ösztöndíj program finanszírozását. A székházban kiállított, pályakezdő művészek alkotásaiból álló gyűjtemény mára mintegy 100 festményre és szoborra gyarapodott.

 

A Fundamenta a Csodalámpa Óhaj-Sóhaj Kívánságteljesítő Alapítvány alapító támogatója. Pénzadományokkal, iroda biztosításával, megjelenési lehetőségekkel segíti működését, a munkatársak közül egyre többen önkéntes segítőként is bekapcsolódnak a Csodalámpa munkájába, és támogatják annak tevékenységét.

 

Társaságunk a lakás-előtakarékosság szakértőjeként hisz abban, hogy a lakhatás és a gyermekvállalás egymással szorosan összefüggő emberi cél, ezért vállalta a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom támogatását, amelynek célja, hogy különböző projektjeivel elősegítse a kívánt, tervezett gyermekek megszületését Magyarországon.Termékeink az öngondoskodásra épülnek, magukban hordozzák a  jövő generációiért való felelősségvállalást, és biztonságos eszközt adnak a  családalapításhoz is szorosan kapcsolódó otthonteremtési célok megvalósításához.

 

A Fundamenta munkatársai 2011-ben és 2012-ben is csatlakoztak a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióhoz, ezzel is ráirányítva a figyelmet a környezettudatos viselkedés fontosságára.

Legutóbbi karitatív tréningünk alkalmával Kadarkúton egy, a Máltai Szeretetszolgálat tulajdonában álló házat újítottunk fel. Ezzel közreműködtünk egy hosszú távú programsorozat elindításában, amely nevelési tanácsadással, családgondozással, készség- és képességfejlesztő programokkal fogja segíteni a kadarkúti gyermekeket a felnőtté válásban.

Szőke Gáspár - - Ékek

Szőke Gáspár - Ékek

Szabó Andrea Cecília - - A Ferrari szeme mindent lát

Szabó Andrea Cecília - A Ferrari szeme mindent lát

Csordás Pipi Zita - - Nagymedve

Csordás Pipi Zita - Nagymedve

Dóczi Attila - - Vonal

Dóczi Attila - Vonal

Gugyela Tamás - - Volyag - Vályog

Gugyela Tamás - Volyag - Vályog

György Fáni - - Libartion

György Fáni - Libartion

Horváth Csilla - - Március 10.

Horváth Csilla - Március 10.

Horváth Gergő - - Férfi macskával

Horváth Gergő - Férfi macskával

Kósa Gergely - - Apu

Kósa Gergely - Apu

Molnár Judit Lilla - - Textil

Molnár Judit Lilla - Textil

Szabó Noémi - - Oldalak

Szabó Noémi - Oldalak

Vető Orsolya - - Hideg Zuhany

Vető Orsolya - Hideg Zuhany

Rolik Ádám - - Csendélet 2.

Rolik Ádám - Csendélet 2.

Podmaniczky Ágnes - - Műjég I.

Podmaniczky Ágnes - Műjég I.

Szinyova Gergő - - Lonely disco ball

Szinyova Gergő - Lonely disco ball