Társadalmi felelősségvállalás

A Fundamenta a lakáscélú előtakarékossággal társadalmi üzenetként a hosszú távú öngondoskodás fontosságát állítja a középpontba, s szívesen áll az önkéntességen alapuló programok mellé, amelyek a jövőről történő felelős gondolkodásra hívják fel a figyelmet.

A Fundamenta 20 éves története során nem csak üzleti eredményeinkre lehetünk büszkék, hanem arra a tevékenységünkre is, amelyet a jövőről történő felelős gondolkodás jegyében folytattunk mind vállalati, mind munkatársi szinten. Ennek keretében mindig is az élet valódi értékeire fókuszáltunk: a hátrányos helyzetűek és a beteg gyermekek segítésére, a fiatal képzőművészek, írók, valamint kulturális események, projektek, diákversenyek támogatására és nem utolsó sorban környezetünk védelmére.

Fundamenta Gondoskodás Alapítvány

A Fundamenta Gondoskodás Alapítvány a nehéz sorsú, sok esetben beteg gyermeket nevelő családok lakhatását és más alapvető igényeit támogatja. Az anyagi segítség mellett önkéntesek kétkezi munkájával támogat rászoruló intézményeket, kisközösségeket. Rendszeresen szervez országosan adománygyűjtéseket és véradásokat. Alapítványunk 2016 óta közhasznú, így jogosult a magánszemélyek által felajánlott személyi jövedelemadó 1%-ára.

Csatlakozzon hozzánk, segítsünk együtt!
Számlaszámunk: 10700024-72011560-51100005, Közlemény: "adomány".
Programjainkról, eddigi eredményeinkről bővebben tájékozódhat honlapunkon!

Tovább az alapítvány honlapjára

AMADEUS Művészeti Alapítvány

A Fundamenta immár 20 éve támogatja az Amadeus Művészeti Alapítványt és 2008 óta finanszírozza a Fundamenta-Amadeus Alkotói Ösztöndíj programot. Évente 12 pályakezdő művész jut ezáltal rendszeres vagy egyszeri támogatáshoz. Az ő alkotásaikból álló gyűjtemény a Fundamenta székházban mára már több, mint 250 festményre és szoborra gyarapodott.

Tovább az alapítvány honlapjára

InDaHouse

Az InDaHouse Hungary Egyesület önkéntesei 2014 óta tartanak fejlesztő foglalkozásokat Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az ott élő hátrányos helyzetű gyerekeknek. Ahhoz, hogy 100 gyereknek tudjanak minden hétvégén fejlesztő foglalkozásokat tartani, 12 önkéntesnek kell személyesen megjelennie Hernádszentandráson. Tömegközlekedéssel olyan nehéz megközelíteni a falvakat, hogy lehetetlen azt használva működtetni a programot. Ehhez hasonlóan a gyerekek, illetve az önkéntesek falvak közötti mozgása is lehetetlen lenne, ha a tömegközlekedésre hagyatkoznának. 2020-ban is volt szerencsénk támogatni az InDaHouse Hungary Egyesületet. Az önkéntesek és a gyerekek legnagyobb örömére, a Fundamenta hozzájárult egy saját kisbusz megvásárlásához. Büszkék vagyunk, hogy támogathattuk az InDaHouse Hungary Egyesületet.

Tovább az InDaHouse honlapjára

"Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis!" diákverseny

A nagy sikerre való tekintettel a Fundamenta immár második alkalommal támogatta a Privátbankár.hu Kft. által, a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány támogatásával szervezett diákversenyt. Kiemelkedően fontosnak tartjuk a fiatal generáció pénzügyi tudatosságának és pénzügyi ismereteinek növelését. A lakásálmok annál hamarabb válhatnak valóra, minél hamarabb kezdi meg az ember az ehhez kapcsolódó takarékoskodást, öngondoskodást.

Tovább a verseny honlapjára