Tájékoztatás a veszélyhelyzet alatt fennálló fizetési moratóriummal kapcsolatban

Tájékoztatjuk Önt, hogy Magyarország kormányának döntése és a 2020. március 19-ével hatályba lépett, 47/2020. (III. 18.) számú kormányrendelet értelmében a magánszemélyek és a vállalkozások esetében, a 2020. március 18-áig folyósított hitelek tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettségét felfüggesztik. A fizetési moratórium 2020. december 31-éig tart, melynek időtartamát a Kormány rendeletével meghosszabbíthatja.

A kormányrendelettel kapcsolatban az alábbi fontos tudnivalókra szeretnénk felhívni a figyelmét

 

A fizetési moratórium nem zárja ki, hogy továbbra is az eredeti szerződési feltételek szerint teljesítsen. A fizetési moratórium nem érinti azon ügyfeleket, akik az eredeti szerződési feltételek szerint szeretnének a jövőben is fizetni. Azon ügyfeleink, akiknél a családi költségvetés megengedi, javasoljuk, hogy változatlanul fizessék hiteltörlesztő részleteiket, ugyanis a moratórium igénybe vételével a hitel futamideje kitolódik és a teljes visszafizetendő összeg is növekszik.

Mit tegyen, ha továbbra is szeretné fizetni a hitele törlesztőrészleteit?

 

A fizetési moratórium nem érinti az adós azon jogát, hogy az eredeti szerződési feltételek szerint teljesítsen. Továbbfizetési szándékát azonban kérjük, hogy mindenképpen jelezze nekünk.

Ezt megteheti:

  • Honlapunkon: a https://www.fundamenta.hu/kapcsolat oldalon az Írjon nekünk menüpontban >> Megkeresés témája >> Fizetési moratórium: Kérem a hiteltörlesztés folytatását
  • eBanking szolgáltatásunkban: https://ebank.fundamenta.hu/informacio/tsz >> Kapcsolat menüpontban található Dokumentumok és üzenetek >> Új üzenet írása >> Fizetési moratórium: Kérem a hiteltörlesztés folytatását

Amennyiben még nem regisztrált az eBanking szolgáltatásra, azt ezen a linken keresztül teheti meg:

Mi a teendő, ha Ön a fizetési moratórium adta lehetőséggel szeretne élni?

 

Ez esetben Önnek további teendője nincsen. A lakás-takarékpénztár a jogszabályi előírásoknak eleget téve – hozzájáruló ügyfélnyilatkozat nélkül – nem szedi be az esedékes havi törlesztőrészletet.

Változik a szerződés futamideje akkor, ha él a fizetési moratórium lehetőségével?

 

A szerződéses kötelezettségek teljesítésének határideje, illetve a kötelezettségvállalás időtartama a fizetési moratórium idejével meghosszabbodik, továbbá a teljes visszafizetendő kölcsön összege is emelkedik. A veszélyhelyzet fennállása alatt lejáró szerződés 2020. december 31-éig meghosszabbodik.

Amennyiben szerződésével kapcsolatban kérdése van, érdeklődhet Személyi Bankáránál, vagy munkanapokon telefonos ügyfélszolgálatunkon a 06 1 411 8181-es telefonszámon.