Tájékoztatás a 2021-től érvényes fizetési moratóriummal kapcsolatban

Tájékoztatjuk Önt, hogy a hiteltörlesztési moratórium veszélyhelyzettel kapcsolatos különös szabályainak bevezetéséről szóló 637/2020. (XII. 22.) Korm. rendelet értelmében, a 2021. január 1. és 2021. június 30. közötti időszakra érvényes fizetési moratórium igénybevételének lehetősége – a korábbi rendelkezésekkel ellentétben – automatikusan megillet valamennyi adóst. A kiemelt társadalmi csoportokra vonatkozó jogosultsági szabályok nem kerülnek alkalmazásra, ezért a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. az ezen csoportokba tartozó ügyfelek nyilatkoztatását felfüggesztette. 

Azon adósoknak kell a bankjuk felé jelezniük továbbfizetési szándékukat, akik jelenleg nem fizetik a törlesztőrészleteiket, azonban a 2021-es évben fizetni szeretnék hitelüket. Kérjük, ez esetben az alábbi lehetőségek egyikén jelezzék felénk ezt a szándékukat (név, ügyfélazonosító, születési dátum és e-mail cím megadásával):

  • fundamenta.hu oldalonKapcsolat menüpontban található >> Írjon nekünk! >> Ügyfél vagyok >> Fizetési moratórium: Kérem a hiteltörlesztés folytatását.
  • WebBankár szolgáltatásunkbanhttps://ebank.fundamenta.hu/informacio/tsz >> Kattintson a jobb felső sarokban a boríték ikonra >> Új üzenet írása >> A tárgy mezőben válassza a Fizetési moratórium: Kérem a hiteltörlesztés folytatását.
  • Telefonos ügyfélszolgálatunkon a 06 1 411 8181-es telefonszámon.

 

Azon ügyfelek akik jelenleg fizetik a hitelüket, de 2021-ben szeretnének élni a fizetési moratóriummal, az alábbi felületek egyikén jelezhetik ezt a szándékukat:

  • fundamenta.hu oldalonKapcsolat menüpontban található >> Írjon nekünk! >> Ügyfél vagyok >> Fizetési moratórium: Kérem a hiteltörlesztés felfüggesztését.
  • WebBankár szolgáltatásunkbanhttps://ebank.fundamenta.hu/informacio/tsz >> Kattintson a jobb felső sarokban a boríték ikonra >> Új üzenet írása >> A tárgy mezőben válassza a Fizetési moratórium: Kérem a hiteltörlesztés felfüggesztését.
  • Telefonos ügyfélszolgálatunkon a 06 1 411 8181-es telefonszámon.

 

Amennyiben jelenleg nem él a fizetési moratórium lehetőségével, és a 2021. évben is tovább szeretné fizetni hitelének a törlesztőrészleteit, úgy nincs további teendője!

Amennyiben jelenleg is él a fizetési moratórium lehetőségével, és 2021. évben sem szeretné fizetni hitelének a törlesztőrészleteit, úgy nincs további teendője, a törlesztőrészletei 2021. június 30-áig továbbra sem kerülnek beszedésre!

A 2021. évben a fizetési moratórium 2021. június 30-áig tart. Az alábbi tájékoztató a 2021. évben érvényes fizetési moratóriummal kapcsolatban jelenleg ismert információkat tartalmazza. Ha a 2020. december 31.-ig érvényben lévő moratóriummal kapcsolatban vannak kérdései kattintson IDE.

Az alábbi fontos tudnivalókra szeretnénk felhívni a figyelmét:

 

A fizetési moratórium nem érinti az ügyfelek azon jogát, hogy az eredeti szerződési feltételek szerint teljesítsenek. Amennyiben Ön él a fizetési moratórium által nyújtott lehetőséggel, az a törlesztési idő kitolódásával jár. A fizetési moratórium fennállása alatt lejáró szerződések futamideje 2021. június 30-áig meghosszabbodik. A 2021. január 1. és 2021. június 30. között fennálló fizetési moratóriumot kizárólag a 2020. március 18. napján már fennálló szerződések alapján már folyósított kölcsönökre lehet alkalmazni!

Mit tegyen, ha továbbra is szeretné fizetni a hitele törlesztőrészleteit?

 

A fizetési moratórium nem érinti az adós azon jogát, hogy az eredeti szerződési feltételek szerint teljesítsen. A Fundamenta Lakáskassza Zrt. a szerződés szerinti törlesztőrészletek megfizetésének csoportos beszedési megbízás útján való teljesítését leállította a fizetési moratóriumra tekintettel.

Csak azon adósoknak kell a bankjuk felé jelezniük továbbfizetési szándékukat, akik jelenleg nem fizetik a törlesztőrészletüket, azonban a 2021-es évben fizetni szeretnék hitelüket.

Ebben az esetben kérjük, továbbfizetési szándékát mindenképpen jelezze nekünk az alábbi lehetőségek egyikén:

  • fundamenta.hu oldalonKapcsolat menüpontban található >> Írjon nekünk! >> Ügyfél vagyok >> Fizetési moratórium: Kérem a hiteltörlesztés folytatását.
  • WebBankár szolgáltatásunkbanhttps://ebank.fundamenta.hu/informacio/tsz >> Kattintson a jobb felső sarokban a boríték ikonra >> Új üzenet írása >> A tárgy mezőben válassza a Fizetési moratórium: Kérem a hiteltörlesztés folytatását.
  • Telefonos ügyfélszolgálatunkon a 06 1 411 8181-es telefonszámon.

Amennyiben jelzi felénk, hogy az eredeti szerződési feltételek szerint szeretne a jövőben is teljesíteni, minden az eredeti szerződése szerint folytatódik tovább, ezért nem szükséges sem szerződéskiegészítést, sem szerződésmódosítást aláírnia. Jelzése feldolgozását követően, e-mailen küldünk visszaigazolást, arról hogy tájékoztatását feldolgoztuk, mely szerint az eredeti szerződési feltételek szerint szeretne a jövőben is teljesíteni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a fizetési moratórium ideje alatt, 2021. június 30-áig bármikor kérheti a csoportos beszedési megbízás útján való teljesítés visszaállítását.

Amennyiben jelenleg nem él a fizetési moratórium lehetőségével, és a 2021. évben is tovább szeretné fizetni hitelének a törlesztőrészleteit, úgy nincs további teendője.

Amennyiben jelenleg is él a fizetési moratórium lehetőségével, és 2021. évben sem szeretné fizetni hitelének a törlesztőrészleteit, úgy nincs további teendője, a törlesztőrészletei 2021. június 30-áig továbbra sem kerülnek beszedésre!

 

Még nem regisztrált a WebBankár szolgáltatásra? Az alábbi gombra kattintva megteheti!

További kérdése van?

 

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdése van, érdeklődhet telefonos ügyfélszolgálatunkon a 06 1 411 8181-es telefonszámon vagy Személyi Bankáránál.

A gyorsabb ügyintézés érdekében, kérjük, tekintse meg mely időpontokban a leggyorsabb az ügyintézés telefonos ügyfélszolgálatunkon.

Mi a véleménye a moratóriummal kapcsolatos tájékoztatónkról?

 

Kérjük, ossza meg véleményét  a 2021. évi moratóriumról szóló tájékoztatónkkal kapcsolatosan az alábbi gombra kattintva. Előre is köszönjük segítségét!