Fundamenta-Lakáskassza sajtóinformáció

Aktuális, hasznos, releváns.
Sajtókapcsolat: sajto@fundamenta.hu

 • A Fundamenta is családbarát

  2019.02.20. 11:08

  A családbarát munkahelyek ösztönzése érdekében írt alá megállapodást az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) képviseletében Novák Katalin államtitkár és a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK), amihez a piacvezető hazai lakástakarék, a Fundamenta is csatlakozott.

  Tovább
 • Kedvező hitelkonstrukcióval támogatjuk ügyfeleink lakásálmait

  2018.10.31. 15:29

  A magyar pénzügyi rendszer és ezen belül a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. érettségét és stabilitását mutatja, hogy az érdemi piaci változásra rögtön érdemi választ tud adni. Az állami támogatások kivezetésének bejelentését követően, lényegében azonnal megjelent a piacon a Fundamenta új termékével, amely továbbra is rendkívül versenyképes a magyar lakáshitelezési piacon.

  Tovább
 • Továbbra is kiszámítható és tervezhető megoldásokat kínálunk ügyfeleinknek

  2018.10.26. 14:29

  A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. tájékoztatja tisztelt meglévő és leendő ügyfeleit arról, hogy a lakástakarék törvény módosítását követően a korábbi termékpaletta megújítása mellett az ügyféligényeknek megfelelően, kiemelt szerepet biztosít a lakáshitelezési gyakorlatának.

  Tovább
 • A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. állásfoglalása a törvénymódosítás kapcsán

  2018.10.18. 11:16

  Az új helyzetben a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. továbbra is a hazai pénzügyi piac érdemi résztvevőjeként szolgálja a magyar családok lakhatási körülményeinek javítását.

  Tovább
 • Home office: a magyarok többsége szívesen dolgozna otthonról

  2018.09.25. 11:16

  A magyar munkavállalóknak jelenleg 5 százaléka dolgozik túlnyomórészt otthonról, ugyanakkor 34 százalékuk próbálta már valaha a home office-t, amelyhez kapcsolódó legfontosabb pozitívumként az időspórolást és a kevesebb stresszt említették – derül ki a Fundamenta országos reprezentatív kutatásából.

  Tovább
 • Kevés az okosotthon, de készülünk a nagy változásra

  2018.08.13. 11:16

  Már nálunk is egyre több lakásban jelennek meg olyan modern, távolról vezérelhető és programozható rendszerek, amelyek kényelmesebbé és biztonságosabbá teszik mindennapjainkat, ráadásul a legtöbb esetben energiatakarékosak is. A Fundamenta országos reprezentatív kutatásából kiderül, hogy az otthoni okosmegoldások még nem terjedtek el széles körben, de a többség készül a változásra, és szeretne lakásában ilyen berendezéseket.

  Tovább
 • Gyerekszobák Magyarországon: a többségnek van, de nagyobbra vágyunk

  2018.07.05. 11:16

  A gyerekes családok több mint kétharmadának lakásában van gyerekszoba, többségüknél egy – derül ki a Fundamenta országos reprezentatív kutatásából. A hazai gyerekszobahelyzetet vizsgáló felmérés eredményei alapján jellemzően 7-16 négyzetméteres egy ilyen helyiség, és a legtöbben a jelenleginél nagyobbat szeretnének.

  Tovább
 • Közel 200 nagycsaládos és egyszülős családban nevelkedő gyermek játszott a FundiMini Gyereknapon

  2018.05.16. 15:16

  Nagycsaládos és egyszülős családban nevelkedő gyermekeket látott vendégül a Fundamenta a budapesti MiniPoliszban megrendezett FundiMini Gyereknapon. A közös játék mellett Lola koncertjén és Feri bűvész bemutatóján is részt vettek a gyerekek.

  Tovább
 • Fiatalok első lakása: a többség nyitott a hitelre

  2018.04.20. 16:16

  A fiatalok többsége nyitott a hitelfelvételre lakásvásárlás esetén – derül ki a Fundamenta 25 és 35 év közötti magyarok körében végzett felméréséből. A kölcsön mellett főként saját lakáscélú és egyéb megtakarításaikból tudják elképzelni a lakásvásárlást.

  Tovább
 • Az új lakáshitelek közel 20%-át a Fundamenta folyósította 2017-ben

  2018.03.23. 10:35

  2017-ben ismét rekordszámokat ért el a Fundamenta, lakásszámla-értékesítését negyedével, lakáshitel-kihelyezését 13%-kal növelte az előző évhez képest. A Társaság lakáshitelpiaci részesedése ennek köszönhetően 18%-os volt az új folyósítások terén, míg 11%-ra nőtt a teljes magyar lakáshitel-állomány tekintetében.

  Tovább
 • Gyerek és saját lakás öt éven belül: erre vágynak a 25-35 év közötti fiatalok

  2018.02.14. 13:23

  A 25-35 éves korosztály több mint fele szeretne gyereket öt éven belül, és szinte mindenki saját tulajdonú lakásában szeretné berendezni az első babaszobát – derül ki a Fundamenta országos kutatásából.

  Tovább
 • A hűtőnket utáljuk a legjobban – ezektől a konyhagépektől szabadulnánk legszívesebben

  2017.11.12. 10:23

  A hűtőszekrényüket cserélnék le a legtöbben a beépített konyhagépek közül – derül ki a Fundamenta országos kutatásából. Az adatok szerint a legtöbb háztartásban van legalább egy olyan konyhagép, amely cserére szorulna, és a hűtő mellett a szagelszívót, valamint a mosogatógépet korszerűsítenék sokan.

  Tovább
 • Mesterséges intelligencia és dolgok internete: ezekre építenek a Fundamenta Digiverzum nyertesei

  2017.11.20 10:23

  A mesterséges intelligencia, valamint a dolgok internete technológiákon alapuló két megoldást választott győztesnek a tizenhét beérkezett pályázat közül a Fundamenta Digiverzum Innovációs Verseny zsűrije. A legnagyobb hazai lakás-takarékpénztár a nyertes projekteket a fejlesztőkkel közösen hasznosítja Magyarországon, valamint segít a megoldások nemzetközi bemutatásában is.

  Tovább
 • Itt a fűtésszezon: átlagosan 23 ezer forint télen a fűtésszámla

  2017.10.30 10:05

  Indul a fűtésszezon, visszafordíthatatlanul megkezdődik a rezsiköltségek téli időszámítása, ami a nyári időszakhoz képest havonta több tízezres plusz kiadást is jelenthet a családoknak. A Fundamenta által fiatal felnőttek körében végzett reprezentatív kutatás szerint átlagosan 23 ezer forint felett költenek ilyenkor fűtésre. A költségeket a többség nyílászáró cserével vagy hőszigeteléssel csökkentené.

  Tovább
 • Vásárlás, felújítás, segítség a gyereknek: ezek a magyarok legfőbb lakáscéljai

  2017.07.13 14:49

  A magyarok több mint fele rendelkezik valamilyen lakáscélú tervvel – derült ki a Fundamenta országos reprezentatív felméréséből. Az eredmények szerint a legtöbben ingatlant vásárolnának, felújítanának, vagy gyermeküket támogatnák lakáscélú megtakarítással.

  Tovább
 • Jelentős, ügyfélbarát törvényi változások a lakás-takarékpénztárak szabályozásában

  2017.07.03 10:01

  A Fundamenta 300 milliárd forintos hitelállományának további dinamikus növelését tervezi.

  Tovább
 • Átlagosan 1,8 millió forintot szánnak lakásfelújításra a magyarok

  2017.04.06 15:54

  A festés és tapétázás ma a leggyakoribb lakásfelújítási cél, a lakosság átlagosan 1,8 millió forintot szán lakásfelújításra – derül ki a Fundamenta országos reprezentatív kutatásából. Az eredmények szerint a felújítási célok között a második és harmadik helyen a nyílászárók cseréje és a fürdőszoba felújítása szerepel.

  Tovább
 • Harminc felett mamahotelben: aki tehetné, költözne

  2017.04.06 15:36

  A huszonévesek több mint fele, a harmincasoknak pedig majdnem egyharmada élvezi még a „mamahotel” vendégszeretetét, azaz lakik együtt a szüleivel – derül ki a Fundamenta országos reprezentatív kutatásából. A különköltözés életkori kitolódása nemzetközi jelenség, és általában a családalapítás közeledésével, 30 éves kor felett erősödik fel az igény a saját otthon iránt.

  Tovább
 • 20 éve támogatja a Fundamenta a családok otthonteremtését

  2017.04.06 15:26

  900 ezer lakásálom megvalósulásához járult hozzá a piacvezető lakás-takarékpénztár az alapítás óta eltelt két évtizedben.

  Tovább
 • Változások a Fundamenta-Lakáskassza menedzsmentjében

  2016.12.15 12:00

  Dr. Gergely Károly, aki a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. alapítása óta töltötte be a társaság elnök-vezérigazgatói pozícióját, 2016. december 31-én nyugdíjba vonul. Az elnöki posztot 2017. január elsejétől Tátrai Bernadett tölti be.

  Tovább