Fundamenta-Lakáskassza sajtóinformáció

Aktuális, hasznos, releváns.
Sajtókapcsolat: sajto@fundamenta.hu

 • Ifjú művészeket támogat a Fundamenta és az AMADEUS közös hallgatói ösztöndíjprogramja

  2021.08.03.

  Az AMADEUS Művészeti Alapítvány és a Fundamenta-Lakáskassza immáron huszadik alkalommal adta át a Magyar Képzőművészeti Egyetem, valamint kilencedik alkalommal a Pécsi Tudományegyetem Képzőművészeti Karának hallgatói számára meghirdetett Fundamenta-Amadeus Alkotói és Kisalkotói, illetve a Grafikai Ösztöndíjat.

  Tovább
 • A hazai ingatlanok harmadát soha nem, vagy több mint 10 éve újították fel

  2021.03.11.

  A magyarországi ingatlanállomány 30 százaléka több mint 10 éve vagy soha nem esett át kiadós tatarozáson. A falvakban még rosszabb a helyzet: ott a házak 38 százaléka szorul sürgős felújításra – derül ki a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. és az NRC reprezentatív kutatásából.

  Tovább
 • A hazai ingatlanok 84 százaléka energiahatékonysági felújításra szorul

  2021.01.25.

  A hazai ingatlanok tulajdonosainak 84 százaléka véli úgy, hogy otthona energiahatékonysági szempontból is felújításra szorul. A felmérésben résztvevők 33 %-a szeretne napelemet, 26 %-a napkollektort telepíteni házára a közeljövőben – derül ki a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. és az NRC piackutató legfrissebb, reprezentatív kutatásából.

  Tovább
 • Új lehetőségek nyílnak a Fundamenta számára

  2020.10.16. 11:48

  Újabb lehetőségek nyílnak a Fundamenta számára az október 14-én bejelentett változások hatására. Bejelentésre került egyrészt egy új lakásfelújítási állami támogatási elem, amely újabb lendületet adhat a lakás-takarékpénztári megtakarításoknak, másrészt az Erste Lakástakarék bejelentette, hogy 2020. október 31-től felfüggeszti a lakás-takarékpénztári termékei értékesítését, ezáltal a Fundamenta egyeduralkodóvá vált a lakás-takarékpénztári piacon.

  Tovább
 • 12. alkalommal tüntették ki Superbrands-díjjal a Fundamentát

  2020.08.10. 17:02

  A Fundamenta idén is kiérdemelte a Superbrands és a Business Superbrands díjakat: a szakmai zsűri immár 12. alkalommal ismerte el a cég kiváló teljesítményét.

  Tovább
 • Magasan a lakásárak? Így lehet a gyereknek önálló lakása

  2020.03.06. 15:48

  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint korábban soha nem feltételezett magasságokba kerültek a lakásárak: ma egy használt lakás „átlag” ára 16 millió, egy új lakásé több mint 27 millió forint. Ennek ellenére sem kell lemondanunk arról, hogy gyermekeinket önálló lakáshoz juttassuk. A Fundamenta Gyerek Lakásszámlájával mindez elérhető, ha két fontos tényezőt számításba veszünk: a rendszerességet, és azt, hogy időben megkezdjük a takarékoskodást.

  Tovább
 • Fundamenta: A társasházak helyzetére is megoldást jelenthet a lakás-előtakarékosság

  2020.02.04. 16:38

  Minden télen, különösen az erős fagyok idején sokkoló hírek érkeznek olyan társasházak lakóiról, akiknek otthonaiban az elöregedett kémények, csővezetékek a zord időjárás idején mondják fel a szolgálatot. A téli fagyok idején különösen kellemetlen melegvíz- és fűtés vagy villany nélkül maradni, a közműszolgáltatás gyors helyreállítása ilyenkor még kevésbé tűr halasztást.

  Tovább
 • Fundamenta Alapítvány: idén karácsonykor is gyermekeket támogatunk

  2019.12.19. 11:16

  A Fundamenta Gondoskodás Alapítvány önkéntesei idén karácsonykor húsz, gyermekeket ellátó intézmény lakói számára, összesen több mint ezer ajándékcsomagot juttattak el.

  Tovább
 • Funda Futam 2019: Az Y generáció már a lakásügyeit is a mobiljáról intézné

  2019.12.10. 16:43

  Mindent egy helyről, minél „zöldebben” és gyorsabban – így foglalható össze a Fundamenta egyetemisták számára kiírt pályázatának nyertes koncepciója. A verseny győztes csapata, a Foxes a napokban vehette át az elsőknek járó elismerést Tátrai Bernadettől, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. elnök-vezérigazgatójától.

  Tovább
 • Már az újságárusoknál is elérhető a Fundamenta otthonteremtési magazinja

  2019.12.04. 14:16

  November végétől már az újságos standokon is kapható a Fundamenta otthonteremtési magazinja, az Otthonok & Megoldások – jelentette be a lap alapítója, a Fundamenta.

  Tovább
 • Fundamenta-megújulás: új élethez, új reklám

  2019.11.11. 10:43

  A Fundamenta új stratégiáját, bővülő szolgáltatási palettáját megújulás követi a marketing-kommunikáció területén is. A társaság meghívásos tendert írt ki a márka új reklámfilmjének elkészítésére. A tendert a Positive Adamsky reklámügynökség nyerte meg.

  Tovább
 • Nagyon fontos az öngondoskodás: a lakosság 41 százaléka lakáscélra takarékoskodik

  2019.10.30. 16:25

  A Fundamenta felmérésében résztvevők túlnyomó többsége számára fontos, hogy rendelkezzenek megtakarítással, 54 százalékuk szerint pedig egyenesen elengedhetetlen az öngondoskodásnak ez a formája – derül ki a Fundamenta-Lakáskassza most közzétett, friss felméréséből

  Tovább
 • Fundamenta: erősödő pozíció az otthonteremtésben

  2019.10.29. 10:44

  A lakás-előtakarékosság vonzerejének megőrzése mellett sikeresen nyitott új piacok felé a Fundamenta-Lakáskassza Zrt., a lakás-takarékpénztári szektor piacvezetője. A társaság az otthonteremtés területén szerzett több évtizedes tapasztalataira alapozva, két új üzletággal is elindult az idei évben.

  Tovább
 • Háromszor akkora összegre szerződnek a Fundamenta ügyfelei gyermekeik lakásmegoldására, mint korábban

  2019.09.26. 11:14

  Többek között a folyamatosan növekvő lakásárak miatt egyre több szülő dönt úgy, hogy előtakarékossággal alapozza meg gyermeke majdani lakáshoz jutását. A Fundamenta Gyerek Lakásszámlákat a szülők a korábbi, hasonló jellegű FundiMini Gyerekszámlához képest átlagosan háromszoros szerződéses összeggel kötik meg – derül ki a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. adataiból.

  Tovább
 • Tizenegyedik alkalommal: Superbrands díjas a Fundamenta

  2019.07.17. 17:15

  Tizenegyedik alkalommal érdemelte ki a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. a Superbrands díjat. A független szakértőkből álló zsűri emellett ugyancsak 11. alkalommal Business Superbrands díjjal is elismerte a lakás-takarékpénztár hatékonyságát és kiváló céges kapcsolatait is.

  Tovább
 • Napelem rendszerek a Fundamentától

  2019.06.26. 16:04

  Ökoszisztéma kiépítési stratégiájának első lépéseként a Fundamenta a klímavédelem és az energiahatékonyság jegyében a napelem rendszerek közvetítése és célzott finanszírozása felé nyitott.

  Tovább
 • Kórházak munkáját segítik a Fundamenta-bútorok

  2019.06.12. 11:20

  Egészségügyi intézmények kapták a Fundamenta által felajánlott nagy mennyiségű bútoradományt. A piacvezető lakástakarék az Ölelő Kéz Alapítvány bevonásával a Bács-Kiskun Megyei Kórház telephelyeire juttatta el az összesen 12 teherautónyi bútort.

  Tovább
 • Az otthonokba visszük el az új állampapírt

  2019.06.04. 09:25

  A Fundamenta is beszáll a Magyar Állampapírok közvetítésébe. Varga Mihály pénzügyminiszter és Tátrai Bernadett a Fundamenta elnök-vezérigazgatója közös sajtótájékoztatón jelentette be az indulást. A Fundamenta kiterjedt Személyi Bankár hálózata országos lefedettséget biztosít – így városokban és vidéken egyaránt minden magyar emberhez el tudja juttatni ezt az öngondoskodási formát.

  Tovább
 • Pécs: Ifjú művészeket támogat 6. éve a Fundamenta-AMADEUS Hallgatói Ösztöndíj

  2019.05.23. 16:56

  Az AMADEUS Művészeti Alapítvány és a Fundamenta immáron hatodik alkalommal adta át a Pécsi Tudományegyetem Képzőművészeti Karán a hallgatói között meghirdetett Fundamenta-AMADEUS Alkotói és Kisalkotói, illetve a Grafikai Ösztöndíjat. Idén is a Széchenyi téren lévő Nádor Galéria adott otthont a zsűrizésnek és a díjátadó eseménynek.

  Tovább
 • Fundamenta: egy új élet

  2019.05.16. 12:08

  Sikeres évet zárt tavaly a Fundamenta: az egy évvel korábbihoz képest 50 százalékkal növelte szerződésállományát, hitelállománya 2018 végén pedig már meghaladta a 400 milliárd forintot. A társaság rekord gyorsasággal fejlesztette ki az új Lakásszámla termékét, amelyet azóta továbbiak követtek. A cégcsoport rövidesen új piacokra is belép, hogy ügyfelei lakásálmait még szélesebb körben meg tudja valósítani.

  Tovább