Fundamenta-Lakáskassza sajtóinformáció

Aktuális, hasznos, releváns.
Sajtókapcsolat: sajto@fundamenta.hu

 • Háromszor akkora összegre szerződnek a Fundamenta ügyfelei gyermekeik lakásmegoldására, mint korábban

  2019.09.26. 11:14

  Többek között a folyamatosan növekvő lakásárak miatt egyre több szülő dönt úgy, hogy előtakarékossággal alapozza meg gyermeke majdani lakáshoz jutását. A Fundamenta Gyerek Lakásszámlákat a szülők a korábbi, hasonló jellegű FundiMini Gyerekszámlához képest átlagosan háromszoros szerződéses összeggel kötik meg – derül ki a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. adataiból.

  Tovább
 • Tizenegyedik alkalommal: Superbrands díjas a Fundamenta

  2019.07.17. 17:15

  Tizenegyedik alkalommal érdemelte ki a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. a Superbrands díjat. A független szakértőkből álló zsűri emellett ugyancsak 11. alkalommal Business Superbrands díjjal is elismerte a lakás-takarékpénztár hatékonyságát és kiváló céges kapcsolatait is.

  Tovább
 • Napelem rendszerek a Fundamentától

  2019.06.26. 16:04

  Ökoszisztéma kiépítési stratégiájának első lépéseként a Fundamenta a klímavédelem és az energiahatékonyság jegyében a napelem rendszerek közvetítése és célzott finanszírozása felé nyitott.

  Tovább
 • Kórházak munkáját segítik a Fundamenta-bútorok

  2019.06.12. 11:20

  Egészségügyi intézmények kapták a Fundamenta által felajánlott nagy mennyiségű bútoradományt. A piacvezető lakástakarék az Ölelő Kéz Alapítvány bevonásával a Bács-Kiskun Megyei Kórház telephelyeire juttatta el az összesen 12 teherautónyi bútort.

  Tovább
 • Az otthonokba visszük el az új állampapírt

  2019.06.04. 09:25

  A Fundamenta is beszáll a Magyar Állampapírok közvetítésébe. Varga Mihály pénzügyminiszter és Tátrai Bernadett a Fundamenta elnök-vezérigazgatója közös sajtótájékoztatón jelentette be az indulást. A Fundamenta kiterjedt Személyi Bankár hálózata országos lefedettséget biztosít – így városokban és vidéken egyaránt minden magyar emberhez el tudja juttatni ezt az öngondoskodási formát.

  Tovább
 • Pécs: Ifjú művészeket támogat 6. éve a Fundamenta-AMADEUS Hallgatói Ösztöndíj

  2019.05.23. 16:56

  Az AMADEUS Művészeti Alapítvány és a Fundamenta immáron hatodik alkalommal adta át a Pécsi Tudományegyetem Képzőművészeti Karán a hallgatói között meghirdetett Fundamenta-AMADEUS Alkotói és Kisalkotói, illetve a Grafikai Ösztöndíjat. Idén is a Széchenyi téren lévő Nádor Galéria adott otthont a zsűrizésnek és a díjátadó eseménynek.

  Tovább
 • Fundamenta: egy új élet

  2019.05.16. 12:08

  Sikeres évet zárt tavaly a Fundamenta: az egy évvel korábbihoz képest 50 százalékkal növelte szerződésállományát, hitelállománya 2018 végén pedig már meghaladta a 400 milliárd forintot. A társaság rekord gyorsasággal fejlesztette ki az új Lakásszámla termékét, amelyet azóta továbbiak követtek. A cégcsoport rövidesen új piacokra is belép, hogy ügyfelei lakásálmait még szélesebb körben meg tudja valósítani.

  Tovább
 • Fundamenta-AMADEUS Hallgatói Ösztöndíj Pályázatok eredményhirdetése a Magyar Képzőművészeti Egyetemen

  2019.04.05. 15:08

  Az AMADEUS Művészeti Alapítvány és a Fundamenta-Lakáskassza immáron tizenkilencedik alkalommal adta át a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói között meghirdetett Fundamenta-Amadeus Alkotói és Kisalkotói, illetve a Grafikai Ösztöndíjat április 3-án este a pályázatra beérkezett műveket bemutató tárlat megnyitó eseményén.

  Tovább
 • A Fundamenta is családbarát

  2019.02.20. 11:08

  A családbarát munkahelyek ösztönzése érdekében írt alá megállapodást az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) képviseletében Novák Katalin államtitkár és a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK), amihez a piacvezető hazai lakástakarék, a Fundamenta is csatlakozott.

  Tovább
 • Kedvező hitelkonstrukcióval támogatjuk ügyfeleink lakásálmait

  2018.10.31. 15:29

  A magyar pénzügyi rendszer és ezen belül a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. érettségét és stabilitását mutatja, hogy az érdemi piaci változásra rögtön érdemi választ tud adni. Az állami támogatások kivezetésének bejelentését követően, lényegében azonnal megjelent a piacon a Fundamenta új termékével, amely továbbra is rendkívül versenyképes a magyar lakáshitelezési piacon.

  Tovább
 • Továbbra is kiszámítható és tervezhető megoldásokat kínálunk ügyfeleinknek

  2018.10.26. 14:29

  A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. tájékoztatja tisztelt meglévő és leendő ügyfeleit arról, hogy a lakástakarék törvény módosítását követően a korábbi termékpaletta megújítása mellett az ügyféligényeknek megfelelően, kiemelt szerepet biztosít a lakáshitelezési gyakorlatának.

  Tovább
 • A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. állásfoglalása a törvénymódosítás kapcsán

  2018.10.18. 11:16

  Az új helyzetben a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. továbbra is a hazai pénzügyi piac érdemi résztvevőjeként szolgálja a magyar családok lakhatási körülményeinek javítását.

  Tovább
 • Home office: a magyarok többsége szívesen dolgozna otthonról

  2018.09.25. 11:16

  A magyar munkavállalóknak jelenleg 5 százaléka dolgozik túlnyomórészt otthonról, ugyanakkor 34 százalékuk próbálta már valaha a home office-t, amelyhez kapcsolódó legfontosabb pozitívumként az időspórolást és a kevesebb stresszt említették – derül ki a Fundamenta országos reprezentatív kutatásából.

  Tovább
 • Kevés az okosotthon, de készülünk a nagy változásra

  2018.08.13. 11:16

  Már nálunk is egyre több lakásban jelennek meg olyan modern, távolról vezérelhető és programozható rendszerek, amelyek kényelmesebbé és biztonságosabbá teszik mindennapjainkat, ráadásul a legtöbb esetben energiatakarékosak is. A Fundamenta országos reprezentatív kutatásából kiderül, hogy az otthoni okosmegoldások még nem terjedtek el széles körben, de a többség készül a változásra, és szeretne lakásában ilyen berendezéseket.

  Tovább
 • Gyerekszobák Magyarországon: a többségnek van, de nagyobbra vágyunk

  2018.07.05. 11:16

  A gyerekes családok több mint kétharmadának lakásában van gyerekszoba, többségüknél egy – derül ki a Fundamenta országos reprezentatív kutatásából. A hazai gyerekszobahelyzetet vizsgáló felmérés eredményei alapján jellemzően 7-16 négyzetméteres egy ilyen helyiség, és a legtöbben a jelenleginél nagyobbat szeretnének.

  Tovább
 • Közel 200 nagycsaládos és egyszülős családban nevelkedő gyermek játszott a FundiMini Gyereknapon

  2018.05.16. 15:16

  Nagycsaládos és egyszülős családban nevelkedő gyermekeket látott vendégül a Fundamenta a budapesti MiniPoliszban megrendezett FundiMini Gyereknapon. A közös játék mellett Lola koncertjén és Feri bűvész bemutatóján is részt vettek a gyerekek.

  Tovább
 • Fiatalok első lakása: a többség nyitott a hitelre

  2018.04.20. 16:16

  A fiatalok többsége nyitott a hitelfelvételre lakásvásárlás esetén – derül ki a Fundamenta 25 és 35 év közötti magyarok körében végzett felméréséből. A kölcsön mellett főként saját lakáscélú és egyéb megtakarításaikból tudják elképzelni a lakásvásárlást.

  Tovább
 • Az új lakáshitelek közel 20%-át a Fundamenta folyósította 2017-ben

  2018.03.23. 10:35

  2017-ben ismét rekordszámokat ért el a Fundamenta, lakásszámla-értékesítését negyedével, lakáshitel-kihelyezését 13%-kal növelte az előző évhez képest. A Társaság lakáshitelpiaci részesedése ennek köszönhetően 18%-os volt az új folyósítások terén, míg 11%-ra nőtt a teljes magyar lakáshitel-állomány tekintetében.

  Tovább
 • Gyerek és saját lakás öt éven belül: erre vágynak a 25-35 év közötti fiatalok

  2018.02.14. 13:23

  A 25-35 éves korosztály több mint fele szeretne gyereket öt éven belül, és szinte mindenki saját tulajdonú lakásában szeretné berendezni az első babaszobát – derül ki a Fundamenta országos kutatásából.

  Tovább
 • A hűtőnket utáljuk a legjobban – ezektől a konyhagépektől szabadulnánk legszívesebben

  2017.11.12. 10:23

  A hűtőszekrényüket cserélnék le a legtöbben a beépített konyhagépek közül – derül ki a Fundamenta országos kutatásából. Az adatok szerint a legtöbb háztartásban van legalább egy olyan konyhagép, amely cserére szorulna, és a hűtő mellett a szagelszívót, valamint a mosogatógépet korszerűsítenék sokan.

  Tovább