Otthontervező Lakásszámla Kamatbónusz Akcióval

Ha most nyit Otthontervező Lakásszámlát a Kamatbónusz Akció keretein belül új szerződésekre 9%-os egyszeri extra kamatot írunk jóvá az első megtakarítási évre vonatkozóan.1
Az akció időtartama: 2018.09.14 – 2018.12.12.


A Fundamenta Otthontervező Lakásszámla egy lakáscélú megtakarítási konstrukció, amelyhez alacsony hitelkamatú lakáshitel vehető fel a megtakarítási idő végén. A lakástakarék előnye, hogy a havonta fizetett megtakarításokra betéti kamat és állami támogatás jár, ez az összeg pedig fix kamatozású lakáskölcsönnel egészíthető ki.

Ráadásul az Otthontervező Lakásszámlával 13,6 millió forint lakáscélra költhető összeg is elérhető akár egy lakástakarék szerződéssel, hiszen egyedülálló módon Fundamenta lakástakarék esetén lehetősége van havi 40.000 forint megtakarítási összeget is választani!

Lakáscélra felhasználható összeg:
Az összeg a megtakarítást, az állami támogatást és a lakáskölcsönt is magába foglalja

Miért éri meg az Otthontervező Lakásszámlát választani?

 

 • Kössön most új szerződést, mert a Kamatbónusz Akció keretein belül új szerződésekre az első évben 9%-os egyszeri extra kamatot írunk jóvá a normál betéti kamaton felül a havi befizetések után számítva.
  Akciós EBKM havi 20.000 forint megtakarítás mellett állami támogatással 4,29% – 10,20%, állami támogatás nélkül -1,10% – -0,54%.2
 • Lakástakarék esetén legfeljebb évi 72.000 forint állami támogatás a megtakarításaira.
 • A lakástakarék személyre szabható: választható futamidő és havi megtakarítási összeg – akár 40.000 forintot is félretehet havonta!
  Akciós EBKM havi 40.000 forint megtakarítás mellett 2,15% – 5,22% állami támogatással, -1,02% – -0,45% állami támogatás nélkül.2
 • Ennek köszönhetően 13,6 millió forint szerződéses összeg is elérhető egy lakástakarék szerződéssel is (amely több, közeli hozzátartozó javára kötött szerződéssel továbbra is megtöbbszörözhető).
 • A lakástakarék futamidejének lejártakor fix és alacsony, 3,5% (referencia THM: 4,67%)3 hitelkamatú lakáskölcsönnel egészíthető ki.
 • Tervezhető, kamatadó-mentes és biztonságos befektetési forma (az elhelyezett megtakarításai az OBA által biztosítottak).
 • Számos lakáscélra felhasználható, családtagok lakástakarék szerződései akár egy ingatlan vásárlására, felújítására is igénybe vehetők.

Hogyan nyithat Fundamenta Otthontervező Lakásszámlát?

 

A lakástakarék szerződéskötésre több lehetőség is rendelkezés áll:

 • amennyiben személyes ügyintézést szeretne igényelni, kérje Személyi Bankárunkat,
 • kérjen visszahívást a személyre szabott lakástakarék kalkulációért és szerződéskötésért,
 • intézheti kényelmesen, otthonából az online szerződéskötési oldalunkon is.
Lakcím, melyre a pénzügyi tanácsadást kéri
Tanácsadás ideje:*

Tájékoztatjuk arról, hogy az Ön személyes adatainak kezelésére vonatkozó részletes információkat ide kattintva ismerheti meg

* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező
Kérését rögzítettük!
Kérését rögzítettük!

Telefonos tájékoztatás

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást elkötelezettség nélkül!
Megkeresési feltételek
Visszahívást kérek

Kinek ajánljuk az Otthontervező Lakásszámlát?

 

 • Aki nem szeretné elszalasztani most a Kamatbónusz akció keretén belül az első évre járó 9%-os egyszeri extra kamatot.1
 • Aki az állami támogatással kiegészített megtakarítása mellé szeretne kedvező kamatozású lakáskölcsön opciót is.
 • Aki havi rendszeres megtakarítással - akár nagyobb összegekkel is – és állami támogatás felhasználásával szeretné lakáscélját megvalósítani, legyen az lakásvásárlás, felújítás, vagy házépítés.
 • Aki biztonságos és átlátható lakáscélú megtakarítást keres, és kihasználná a lakástakarék előnyeit.

Milyen célokra használható fel a lakástakarék?

 

Lakásvásárlásra

Ha nem szeretne albérletben lakni, vagy nagyobb lakásba költözne, akkor érdemes már ma megismernie a lehetőségeket és belekezdeni otthonálmai megvalósításába Fundamenta lakástakarékkal. Az Otthontervező Lakásszámla felhasználható bármely új vagy használt lakás/ház vásárlására, illetve akár önerőként is.

Felújításra, korszerűsítésre

Ideje felújítani a konyhát vagy a fürdőszobát? Ki kell alakítani a gyerekszobát? Esetleg korszerűsíteni kell az egész lakást? Az Otthontervező Lakásszámlával ezek bármelyikét, és további lakással kapcsolatos beruházásokat is megvalósíthat.

Építésre, bővítésre

Akár egy külön élettérre lenne szükség az aktuális otthonában, akár egy teljesen új ház építéséről van szó, a lakástakarék mindegyik esetben kiváló alapot jelent.

Mennyit és mennyi ideig érdemes megtakarítanom?

 

A rugalmas lakástakarék konstrukciónak köszönhetően Ön igényei szerint dönthet az öt megtakarítási idő közül annak megfelelően. Elérhető megtakarítási idők az Otthontervező Lakásszámlánál:

 • 4 év 2 hónap
 • 5 év 2 hónap
 • 6 év 7 hónap
 • 8 év 1 hónap
 • 10 év

Lakástakarék számlája már havi 5.000 forinttól elindítható, és az igényeknek megfelelően 5.000 és 40.000 forint közötti összeg lehet. A lakástakarék konstrukcióban meghatározott állami támogatás maximális összege (évi 72.000 forint) havi 20.000 forintos megtakarítási összeggel érhető el. Azonban 20.000 forint feletti havi megtakarítás esetén magasabb szerződéses összeg vehető fel egy szerződéssel is.

Ha a módozat szerinti havi megtakarítás eléri a 19.900 forintot, úgy a Kamatbónusz akció kedvezményeit is igénybeveheti.

 

Példa a legrövidebb futamidőre  
Megtakarítási idő Havi megtakarítás Felhasználható szerződéses összeg Teljes megtakarítás a futamidő végén EBKM állami támogatással és állami támogatás nélkül Forint alapú lakáskölcsön esetén THM3  
4 év 2 hónap 20.000 Ft 3.200.000 Ft 1.313.684 Ft 10,20% és -1,10% THM: 4,67% Részletek
4 év 2 hónap 40.000 Ft 5.710.000 Ft 2.328.735 Ft 5,22% és -1,02% THM: 4,17% Részletek

 

 

Példa a leghosszabb futamidőre  
Megtakarítási idő Havi megtakarítás Felhasználható szerződéses összeg Teljes megtakarítás a futamidő végén EBKM állami támogatással és állami támogatás nélkül Forint alapú lakáskölcsön esetén THM3  
10 év 20.000 Ft 7.650.000 Ft 3.146.601 Ft 4,29% és -0,54% THM: 3,80% Részletek
10 év 40.000 Ft 13.600.000 Ft 5.559.944 Ft 2,15% és -0,45% THM: 3,69% Részletek

 

Új lakásszámla megkötésének feltétele a szerződéses összeg 1%-ának megfelelő számlanyitási díj befizetése.

Nekik már sikerült - Fundamenta sikersztorik

 

2,3 millió megkötött lakástakarék szerződés, 1 millió már megvalósított lakásálom. A lakástakarék önmagában, vagy kedvező és fix kamatozású lakáshitel konstrukciókkal is kombinálható, így támogatva lakáscéljai minél gyorsabb megvalósulását.

Hasznos: az állami támogatás igényelhető kiskorú kedvezményezett számára is, amennyiben a szerződésen nagykorú szerződő van megjelölve.

 

A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelemfelkeltést célozzák. A tájékoztatás nem teljeskörű, a termék részletes feltételeit az Általános Szerződési Feltételek (Üzletszabályzat) c. dokumentum, valamint a Fundamenta-Lakászkassza Zrt. által meghirdetett akciókról és azok feltételeiről szóló hirdetmény tartalmazza. A Fundamenta Személyi Bankár a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. megbízásából jár el.

A törvény előírásai szerint a megtakarítási idő után egy 2 hónapos, ún. kiutalási időszak következik. Ügyfeleinket levélben értesítjük arról, milyen célra, mikor és milyen módon használhatják fel a rendelkezésükre álló összeget. A lakáskölcsön és/vagy az állami támogatással növelt megtakarítás kifizetése a kiutalást követően történhet meg.

Amennyiben az időpont nem megfelelő az Ön számára, vagy nincs aktuális lakáscélja, számos megoldás közül választhat. Megemelheti a szerződéses összeget, de lehetőség van hosszabb, több éves, akár 10 éves megtakarítási időre módosítani a szerződést.

A lakáscélú felhasználás mind az állami támogatással és Kamatbónusszal növelt megtakarítás, mind pedig a lakáskölcsön igénybevételéhez előfeltétel, így azt minden esetben igazolni kell.

A lakáskölcsön érvényes díjait a mindenkor érvényes és hatályos Díjtáblázat tartalmazza.

A Díjtáblázatban szereplő díjakon kívül a kölcsönigénylőt terhelik a kölcsön igénylésekor felmerülő egyéb költségek, így különösen

 • közjegyzői díj,
 • értékbecslési díj,
 • ingatlan biztosításának díja - amennyiben annak megkötése szükséges.

1A bónusz jóváírása csak a hirdetményben meghatározott feltételeknek megfelelő, újonnan megkötött, nem megosztással létrejött, kiutalással megszűnő, hirdetményben meghatározott tarifájú, nem zárolt szerződésekre vonatkozik, ahol a módozat szerinti havi megtakarítás eléri a 19.900 forintot.

Az akciós kamat az első megtakarítási évben befizetett megtakarításokra kerül elszámolásra, mely összeg a megtakarítási idő alatt elkülönítve kerül nyilvántartásra és a szerződés kiutalásakor kerül jóváírásra. A bónusz a Szerződéses összeg részét képezi, ami csökkenti a felvehető lakáskölcsön összegét, és lakáscélt is igazolni kell az összegre.

A jóváírásra kerülő kamatbónusz maximális mértéke a mindenkori maximális állami támogatás eléréséhez szükséges éves megtakarítás 5%-a. Zárolt a biztosítékba adott szerződés, ide nem értve a Fundamenta-Lakáskassza Zrt.-nél vezetett hitelszámlához kapcsolódó betétszerződést.

2Az állami támogatás mértéke, szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72.000 forint. A Fundamenta-Lakáskassza Zrt a nem akciós EBKM értékét a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően havi 20.000 forint folyamatos betételhelyezést feltételezve is meghatározta, melynek értéke állami támogatással 4,23%-9,84%, állami támogatás nélkül számított EBKM érték -1,57% - -0,63%. Havi 40.000 forint folyamatos betételhelyezést feltételezve a nem akciós EBKM állami támogatással 2,11%-5,00%, állami támogatás nélkül számított EBKM érték -1,27% - -0,50%. Az EBKM értékek a betéti kamat és az értékpapírok hozama számításáról és közzétételéről szóló 82/2010 (III. 25.) Korm. rendelet alapján került megállapításra.. A megtakarítási idő változása az EBKM érték változását is jelentheti, amely érték csökkenhet.

3A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 4,67%, amely az A20 számú módozatra (4 év 2 hónap megtakarítási idő) vonatkozik. Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a szerződéses összeg 3.200.000 forint, ebből a lakáskölcsön teljes összege 1.886.316 forint; a kölcsönkamat mértéke évi fix 3,5%, 59 hónapos futamidőre. A hitel teljes díjában foglalt, jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó díjak: 47.100 forint. Havi törlesztőrészlet 35.840 forint, a törlesztőrészletek száma 58, a törlesztőrészletek összege 2.052.892 forint. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg: 2.099.992 forint.

A THM értéke nem tartalmazza jelzáloggal terhelendő ingatlan biztosításának díját. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, az ingatlanra vagyonbiztosítási szerződés megkötése szükséges. A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.

  Célbaérő Lakáshitel
Otthontervező
(20 ezer)
Otthontervező
(20 ezer)
Otthontervező
(40 ezer)
Otthontervező
(40 ezer)
szerződéses összeg 3.200.000 Ft 7.650.000 Ft 5.710.000 Ft 13.600.000 Ft
hitel teljes összege 1.886.316 Ft 4.503.399 Ft 3.381.265 Ft 8.040.056 Ft
hitelkamat mértéke és típusa évi fix 3,5% évi fix 3,5% évi fix 3,5% évi fix 3,5%
THM 4,67% 3,80% 4,17% 3,69%
hitel teljes díjában foglalt díjak4 47.100 Ft 47.100 Ft 47.100 Ft 47.100 Ft
futamidő 59 hónap 113 hónap 59 hónap 114 hónap
törlesztőrészletek száma 58 hónap 112 hónap 58 hónap 113 hónap
havi törlesztőrészlet 35.840 Ft 47.430 Ft 63.952 Ft 84.320 Ft
fogyasztó által fizetendő teljes összeg 2.099.992 Ft 5.333.413 Ft 3.728.421 Ft 9.492.229 Ft
  Megkötöm Megkötöm Megkötöm Megkötöm

 

4A hitel teljes díjában foglalt díjak: jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó díjak (értékbecslés díja: 30.000 forint, ingatlannyilvántartási díj: 12.600 forint, takarnet díj: 4.500 forint).