Ugrás a tartalomhoz

Továbblépő Lakáshitel

A Fundamenta lakásszámlával előre tervezetten tudja megvalósítani lakáscéljait, ám a folyamatos megtakarítás mellett - ha úgy alakul - a megtakarított összeget lakáskölcsönnel is kiegészítheti. A Fundamenta Továbblépő Lakáshitel lehetővé teszi, hogy a megtakarítási idő lejárta előtt kedvező kamattal lakáshitelt vehessen fel, a futamidő végéig előre rögzített törlesztőrészletekkel.4 

Ez a lakáshitel konstrukció az Otthontervező Lakásszámlához tartozó, 2019.11.19-én vagy azt követően kötött szerződések esetén igényelhető.

Miért éri meg a Továbblépő Lakáshitelt választani?

 • Már a szerződéskötéskor előre láthatja a hitelkamatok és törlesztőrészletek alakulását egészen a futamidő végéig!4
 • Évi fix 4,90%-os hitelkamat az áthidaló kölcsön időszak alatt, mely a törlesztési időszakban, a választott módozattól függően, 2,9%-3,9% közt változik (referencia THM kamatbónusszal: 5,24%-5,70%).1-2
 • Igényelhető legalább 2 év folyamatos megtakarítás, és a teljes szerződéses összeg 10%-ának megfelelő megtakarítás elhelyezése után.
 • Egy szerződéssel maximum 40 millió forint is elérhető, azonban több szerződéskötéssel a felvehető hitelösszeg növelhető.
 • Mivel a lakáshitel egy lakásszámlához kapcsolódik, így Ön az évi 5% Kamatbónuszt is megkaphatja.
  EBKM havi 20.000 forintmegtakarítás mellett 0,32 – 0,83% Kamatbónusszal.3
  EBKM havi 100.000 forintmegtakarítás mellett 0,41 – 1,07% Kamatbónusszal.3

Hogyan épül fel a Továbblépő Lakáshitel?

 

 

A Fundamenta Továbblépő Lakáshitel alapja egy lakásszámla. Ennek köszönhetően a kapott összeget Ön bármilyen lakáscélra felhasználhatja, legyen szó ingatlanvásárlásról, felújításról vagy építkezésről.

A választott módozattól függően legalább 2 év rendszeres befizetést követően, és amennyiben a lakásszámla egyenlege eléri a teljes szerződéses összeg 10%-át, igényelheti áthidaló kölcsönként a teljes szerződéses összeget. Ez a lakáshitel konstrukció két szakaszból áll. Az első szakasz törlesztő részlete tartalmazza a megtakarítást, a számlavezetési díjat és a hitelkamatot is: ezt nevezzük áthidaló kölcsön időszaknak, ahol a hitelkamat mértéke 4,90%1-2. Az áthidaló kölcsön időszak végén a teljes megtakarítás (elhelyezett betét, betéti kamatok és a Kamatbónusz összege) betörlesztésre kerülnek a fennálló tőketartozásba. A fennmaradó összeget lakáskölcsön formájában a módozat szerinti fix kamat mellett kell tovább törleszteni. A lakáskölcsön törlesztési időszak alatt pedig a választott módozattól függően csak 2,9%-3,9% a hitelkamat (referencia THM Kamatbónusszal: 5,24%-5,70%)!1-2

Egy szerződéssel maximum 40 millió forintot is felhasználhat lakáscéljai megvalósítására. Amennyiben növelni szeretné az összeget, saját nevére több szerződést is köthet, amelyeket egyazon lakáscélra használhat fel.

Hogyan igényelhet Fundamenta Továbblépő Lakáshitelt?

 

A Fundamenta Továbblépő Lakáshitelt Fundamenta lakáselőtakarékossági szerződéssel rendelkező ügyfeleink vehetik igénybe, a 2. megtakarítási év leteltét követően, amennyiben a lakásszámla egyenlege eléri a teljes szerződéses összeg 10%-át.

Amennyiben szerződését 2019.11.19-én vagy azt követően kötötte, legkorábban 2021.11.19-én igényelheti ezt a típusú lakáshitelt.

Telefonos tájékoztatás

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást elkötelezettség nélkül!
Megkeresési feltételek
Visszahívást kérek
Lakcím, melyre a pénzügyi tanácsadást kéri
Tanácsadás ideje:*

Tájékoztatjuk arról, hogy az Ön személyes adatainak kezelésére vonatkozó részletes információkat ide kattintva ismerheti meg

* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező
Kérését rögzítettük!
Kérését rögzítettük!

Mire használható fel a Továbblépő Lakáshitel?

Ingatlan vásárlásra

 • új lakás vagy ház vásárlására
 • használt lakás vagy ház vásárlására
 • lakáshitel kiváltására, előtörlesztésére

Építésre, bővítésre

 • házrész építésére
 • garázs építésére
 • terasz építésére
 • kert építésére
 • építőanyagokra
 • napelemekre

Felújításra, korszerűsítésre

 • konyha felújítására
 • fürdőszoba felújítására
 • gardrób kialakítására
 • nyílászárók cseréjére
 • fűtés-, hűtés korszerűsítésére
 • gyerekszoba kialakítására
 • világításra, világítótestek vásárlására
 • felújítási munkaeszközökre
 • árnyékolásra

Mi a véleménye a honlapról?

 

Kérjük, ossza meg véleményét a fundamenta.hu-val kapcsolatban az alábbi gombra kattintva. Előre is köszönjük segítségét!

A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelemfelkeltést célozzák. A tájékoztatás nem teljeskörű, a termék részletes feltételeit az Üzletszabályzatvalamint a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. által meghirdetett akciókról és azok feltételeiről szóló hirdetmény tartalmazza.

1A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 5,24% a 24 hónap megtakarítás után, jelzálog fedezete mellett nyújtott áthidaló kölcsönre, amelynél a hitel teljes összege 5.000.000 forint, a hitelkamat mértéke évi fix 4,90% az áthidaló szakaszban, évi fix 2,9% a lakáskölcsön szakaszban, futamideje 35+60=95 hó. A hitel teljes díjában foglalt díjak: folyósítási díj: 50.000 forint, számlavezetési díj: 160 forint/hó, jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó költségek: 47.100 forint. Az áthidaló szakaszban a törlesztőrészletek száma 35, a havi törlesztőrészlet nagysága 60.577 forint, a törlesztőrészletek összege 2.044.764 forint. A lakáskölcsön szakaszban a törlesztőrészletek száma 59, a havi törlesztőrészlet nagysága 46.700 forint, a törlesztőrészletek összege 2.750.592 forint. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg 5.941.206 forint (ebből az első 24 havi megtakarítás összege 960.000 forint).

2A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 5,70% a 40 hónap megtakarítás után, jelzálog fedezete mellett nyújtott áthidaló kölcsönre, amelynél a hitel teljes összege 5.000.000 forint, a hitelkamat mértéke évi fix 4,90% az áthidaló szakaszban, évi fix 3,9% a lakáskölcsön szakaszban, futamideje 120+140=260 hó. A hitel teljes díjában foglalt díjak: folyósítási díj: 50.000 forint, számlavezetési díj: 160 forint/hó, jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó költségek: 47.100 forint. Az áthidaló szakaszban a törlesztőrészletek száma 120, a havi törlesztőrészlet nagysága 33.077 forint, a törlesztőrészletek összege 3.961.559 forint. A lakáskölcsön szakaszban a törlesztőrészletek száma 139, a havi törlesztőrészlet nagysága 26.156 forint, a törlesztőrészletek összege 3.610.943 forint. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg 8.220.662 forint (ebből az első 40 havi megtakarítás összege 500.000 forint).A THM értéke nem tartalmazza jelzáloggal terhelendő ingatlan biztosításának díját. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, az ingatlanra vagyonbiztosítási szerződés megkötése szükséges.

A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.

3A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. az EBKM értékét a betéti kamat és az értékpapírok hozama számításáról és közzétételéről szóló 82/2010. (III. 25.) Korm. rendelet rendelkezéseinek megfelelően havi 20.000 forint, továbbá havi 100.000 forint folyamatos betételhelyezést feltételezve is meghatározta. A megtakarítási idő változása az EBKM érték változását is jelentheti, amely érték csökkenhet.

4Az áthidaló kölcsön részeként fizetendő havi megtakarításokhoz kapcsolódó lakás-előtakarékossági szerződés Díjtáblázat szerinti számlavezetési díj fizetési kötelezettséggel jár, mely összeg az állami támogatással nem érintett lakás-előtakarékossági szerződések esetében változhat.