Továbblépő Lakáshitel

Már több mint két éve rendelkezik Fundamenta lakástakarékkal, és úgy alakult az élete, hogy lakáshitelre lenne szüksége? A Fundamenta Továbblépő Lakáshitel lehetővé teszi, hogy a megtakarítási idő lejárta előtt kedvező kamattal lakáshitelt vehessen fel, futamidő végéig fix törlesztőrészlettel és állami támogatással.

Ez a lakáshitel konstrukció a törvényi változások miatt csak a 2018.10.16-ig megkötött szerződések esetén vehető igénybe!

Miért éri meg a Továbblépő Lakáshitelt választani?

 

 • Lakástakarék konstrukciójának köszönhetően legfeljebb évi 72.000 forint összegű állami támogatás vehető igénybe.
  EBKM az Otthontervező Lakásszámla esetén, havi 20.000 forint megtakarítás mellett 4,23-9,91% állami támogatással, -1,57 -- 0,63% állami támogatás nélkül.1
 • Évi fix 4,90%-os hitelkamat a megtakarítási időszak alatt, mely a törlesztési időszakban 3,5%-ra csökken (THM: 4,44%) megtakarítási idő vége előtt felvehető a teljes szerződéses összeg, maximum 13.600.000 forint egy szerződéssel.2

Kinek ajánljuk a Továbblépő Lakáshitelt?

 

 • Aki a lakáscél megvalósításakor már két éve megtakarít, és lakásszámlája egyenlege eléri a szerződéses összeg 10%-át.
 • Aki szeretné kihasználni a megtakarításra járó állami támogatást lakáscéljaihoz.
 • Aki egy kiszámítható, átlátható és fix lakáshitelt keres.

Milyen célokra használható fel?

 

Lakásvásárlásra

Ha nem szeretne albérletben lakni, vagy nagyobb lakásba költözne, akkor érdemes már ma megismernie a lehetőségeit és belekezdeni otthonálmai megalapozásába. A Továbblépő Lakáshitel felhasználható bármely új és használt lakás vagy ház vásárlására.

Felújításra, korszerűsítésre

Ideje felújítani a konyhát vagy a fürdőszobát? Ki kell alakítani a gyerekszobát? Esetleg korszerűsíteni kell az egész lakást?  A Továbblépő Lakáshitellel ezek mindegyikét, és további lakással kapcsolatos beruházásait is megvalósíthatja.

Építésre, bővítésre

Akár egy külön élettérre lenne szükség az aktuális otthonában, akár egy teljesen új ház építéséről van szó, a Továbblépő Lakáshitel mindegyik esetben kiváló alapot jelent.

Milyen futamidők közül választhatok?

 

Attól függően, hogy milyen megtakarítási idejű lakástakarék szerződést kötött, a futamidő az alábbiak szerint alakulhat. Az eltelt minimum 2 megtakarítási év után így alakul a futamidő:

 • 2 év 4 hónap áthidaló kölcsön időszak + max. 4 év 11 hónap törlesztési időszak
 • 3 év 4 hónap áthidaló kölcsön időszak + max. 5 év 4 hónap törlesztési időszak
 • 4 év 9 hónap áthidaló kölcsön időszak + max. 6 év 3 hónap törlesztési időszak
 • 6 év 2 hónap áthidaló kölcsön időszak + max. 7 év 11 hónap törlesztési időszak
 • 7 év 6 hónap áthidaló kölcsön időszak + max. 9 év 5 hónap törlesztési időszak

Hogyan igényelhet Fundamenta Továbblépő Lakáshitelt?

 

A Fundamenta Továbblépő Lakáshitelt Fundamenta lakástakarékkal rendelkező ügyfeleink vehetik igénybe, a 2. megtakarítási év leteltét követően, amennyiben a lakásszámla egyenlege eléri a teljes szerződéses összeg 10%-át.

Amennyiben már több mint 2 éve rendszeresen fizeti Fundamenta Lakásszámláját (és szerződését 2018.10.17. előtt kötötte), és szüksége lenne a szerződéses összegre, vegye fel a kapcsolatot az alábbi űrlap kitöltésével.

Kérje Személyi Bankárunkat, aki segít az egyéni kalkuláció elkészítésében, és az ügyintézésben.

 

Lakcím, melyre a pénzügyi tanácsadást kéri
Tanácsadás ideje:*

Tájékoztatjuk arról, hogy az Ön személyes adatainak kezelésére vonatkozó részletes információkat ide kattintva ismerheti meg

* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező
Kérését rögzítettük!
Kérését rögzítettük!

Telefonos tájékoztatás

Új szerződéskötéssel, vagy hitel igénylésével kapcsolatban van kérdése? Kérjen ingyenes visszahívást adatai megadása után!

Meglévő szerződéssel kapcsolatos ügyintézés céljából kérjük, hívja a +36 1 411 8181 telefonszámot! H-K-Cs-P: 8:00-18:00, Sz: 8:00-20:00
Visszahívást kérek

Hasznos: az állami támogatás igényelhető kiskorú kedvezményezett számára is, amennyiben a szerződésen nagykorú szerződő van megjelölve.

 

A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelemfelkeltést célozzák. A tájékoztatás nem teljeskörű, a termék részletes feltételeit az Üzletszabályzat c. dokumentum tartalmazza. A Fundamenta Személyi Bankár a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. megbízásából jár el.

1Az állami támogatás mértéke, szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72.000 forint. A Fundamenta-Lakáskassza Zrt az EBKM értékét a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően havi 20.000 forint folyamatos betételhelyezést feltételezve határozta meg. Azoknál a módozatoknál, ahol lehetőség van havi 40.000 forint betét elhelyezésére is, az EBKM értékét 40.000 forint folyamatos betételhelyezést feltételezve is közzétesszük. A megtakarítási idő változása az EBKM érték változását is jelentheti, amely érték csökkenhet.

2A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 4,44 % a 25 hónap megtakarítás után, jelzálog fedezete mellett nyújtott áthidaló kölcsönre, amelynél a hitel teljes összege 5.000.000 forint, a hitelkamat mértéke évi fix 4,90% az áthidaló szakaszban, évi fix 3,5% a lakáskölcsön szakaszban, futamideje 73+95=168 hó. A hitel teljes díjában foglalt díjak: folyósítási díj: 50.000 forint, számlavezetési díj: 150 forint/hó, jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó költségek: 47.100 forint. Az áthidaló szakaszban a törlesztőrészletek száma 73, a havi törlesztőrészlet nagysága 36.567 forint, a törlesztőrészletek összege 2.636.710 forint. A lakáskölcsön szakaszban a törlesztőrészletek száma 94, a havi törlesztőrészlet nagysága 36.500 forint, a törlesztőrészletek összege 3.407.155 forint. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg 6.610.865 forint (ebből az első 25 havi megtakarítás összege 400.000 forint, az állami támogatás és a betéti kamat összege 473.860 forint).A THM értéke nem tartalmazza jelzáloggal terhelendő ingatlan biztosításának díját. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, az ingatlanra vagyonbiztosítási szerződés megkötése szükséges.

A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.