Tisztelt Ügyfelünk!

A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. a 2018.10.16. napjáig megkötött szerződéseket a szerződésben rögzített feltételek szerint teljesíti.

A Parlament által elfogadott, 2018.10.17. napján hatályba lépő 2018. évi LXIII. törvény értelmében 2018.10.16. napját követően megkötött lakás-előtakarékossági szerződések esetében a lakás-előtakarékoskodót állami támogatás nem illeti meg. (Továbbá a törvény hatályba lépését megelőzően kötött lakás-előtakarékossági szerződés megtakarítási idejének meghosszabbítása esetén a meghosszabbított megtakarítási időre nem illeti meg a lakás-előtakarékoskodót, az állami támogatás ezen meghosszabbított megtakarítási időre nem igényelhető.)

2018.10.17. napjától a honlapon elérhető feltételekkel új lakás-előtakarékossági szerződés megkötésére állami támogatással nincs mód, az ott szereplő információk a korábban megkötött szerződésekre vonatkozóan tájékoztató jellegűek.

A Fundamenta Lakáskassza Zrt.-nél elhelyezett betéteket az Országos Betétbiztosítási Alap biztosítja.

Továbblépő Lakáshitel

Már több mint két éve rendelkezik Fundamenta lakástakarékkal, és úgy alakult az élete, hogy lakáshitelre lenne szüksége? A Fundamenta Továbblépő Lakáshitel lehetővé teszi, hogy a megtakarítási idő lejárta előtt kedvező kamattal lakáshitelt vehessen fel, futamidő végéig fix törlesztőrészlettel és állami támogatással.

Ez a lakáshitel konstrukció a törvényi változások miatt csak a 2018.10.16-ig megkötött szerződések esetén vehető igénybe!

Miért éri meg a Továbblépő Lakáshitelt választani?

 

 • Lakástakarék konstrukciójának köszönhetően legfeljebb évi 72.000 forint összegű állami támogatás vehető igénybe.
  EBKM az Otthontervező Lakásszámla esetén, havi 20.000 forint megtakarítás mellett 4,23-9,91% állami támogatással, -1,57 -- 0,63% állami támogatás nélkül.1
 • Évi fix 5,2%-os hitelkamat a megtakarítási időszak alatt, mely a törlesztési időszakban 3,5%-ra csökken (THM: 4,16%) megtakarítási idő vége előtt felvehető a teljes szerződéses összeg, maximum 13.600.000 forint egy szerződéssel.2

Kinek ajánljuk a Továbblépő Lakáshitelt?

 

 • Aki a lakáscél megvalósításakor már két éve megtakarít, és lakásszámlája egyenlege eléri a szerződéses összeg 10%-át.
 • Aki szeretné kihasználni a megtakarításra járó állami támogatást lakáscéljaihoz.
 • Aki egy kiszámítható, átlátható és fix lakáshitelt keres.

Milyen célokra használható fel?

 

Lakásvásárlásra

Ha nem szeretne albérletben lakni, vagy nagyobb lakásba költözne, akkor érdemes már ma megismernie a lehetőségeit és belekezdeni otthonálmai megalapozásába. A Továbblépő Lakáshitel felhasználható bármely új és használt lakás vagy ház vásárlására.

Felújításra, korszerűsítésre

Ideje felújítani a konyhát vagy a fürdőszobát? Ki kell alakítani a gyerekszobát? Esetleg korszerűsíteni kell az egész lakást?  A Továbblépő Lakáshitellel ezek mindegyikét, és további lakással kapcsolatos beruházásait is megvalósíthatja.

Építésre, bővítésre

Akár egy külön élettérre lenne szükség az aktuális otthonában, akár egy teljesen új ház építéséről van szó, a Továbblépő Lakáshitel mindegyik esetben kiváló alapot jelent.

Milyen futamidők közül választhatok?

 

Attól függően, hogy milyen megtakarítási idejű lakástakarék szerződést kötött, a futamidő az alábbiak szerint alakulhat. Az eltelt minimum 2 megtakarítási év után így alakul a futamidő:

 • 2 év 4 hónap áthidaló kölcsön időszak + max. 4 év 11 hónap törlesztési időszak
 • 3 év 4 hónap áthidaló kölcsön időszak + max. 5 év 4 hónap törlesztési időszak
 • 4 év 9 hónap áthidaló kölcsön időszak + max. 6 év 3 hónap törlesztési időszak
 • 6 év 2 hónap áthidaló kölcsön időszak + max. 7 év 11 hónap törlesztési időszak
 • 7 év 6 hónap áthidaló kölcsön időszak + max. 9 év 5 hónap törlesztési időszak

Hogyan igényelhet Fundamenta Továbblépő Lakáshitelt?

 

A Fundamenta Továbblépő Lakáshitelt Fundamenta lakástakarékkal rendelkező ügyfeleink vehetik igénybe, a 2. megtakarítási év leteltét követően, amennyiben a lakásszámla egyenlege eléri a teljes szerződéses összeg 10%-át.

Amennyiben már több mint 2 éve rendszeresen fizeti Fundamenta Lakásszámláját (és szerződését 2018.10.17. előtt kötötte), és szüksége lenne a szerződéses összegre, vegye fel a kapcsolatot velünk a lenti elérhetőségek valamelyikén:

 • amennyiben személyes ügyintézést szeretne igényelni, kérje Személyi Bankárunkat,
 • vagy kérjen visszahívást a személyre szabott kalkulációért és szerződéskötésért!
Lakcím, melyre a pénzügyi tanácsadást kéri
Tanácsadás ideje:*

Tájékoztatjuk arról, hogy az Ön személyes adatainak kezelésére vonatkozó részletes információkat ide kattintva ismerheti meg

* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező
Kérését rögzítettük!
Kérését rögzítettük!

Telefonos tájékoztatás

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást elkötelezettség nélkül!
Visszahívást kérek

Hasznos: az állami támogatás igényelhető kiskorú kedvezményezett számára is, amennyiben a szerződésen nagykorú szerződő van megjelölve.

 

A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelemfelkeltést célozzák. A tájékoztatás nem teljeskörű, a termék részletes feltételeit az Általános Szerződési Feltételek (Üzletszabályzat) c. dokumentum tartalmazza. A Fundamenta Személyi Bankár a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. megbízásából jár el.

1Az állami támogatás mértéke, szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72.000 forint. A Fundamenta-Lakáskassza Zrt az EBKM értékét a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően havi 20.000 forint folyamatos betételhelyezést feltételezve határozta meg. Azoknál a módozatoknál, ahol lehetőség van havi 40.000 forint betét elhelyezésére is, az EBKM értékét 40.000 forint folyamatos betételhelyezést feltételezve is közzétesszük. A megtakarítási idő változása az EBKM érték változását is jelentheti, amely érték csökkenhet.

2A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 4,16% a 24 hónap megtakarítás után, jelzálog fedezete mellett nyújtott áthidaló kölcsönre, amelynél a hitel teljes összege 1.000.000 forint, a hitelkamat mértéke évi fix 5,2% az áthidaló szakaszban, évi fix 3,9% a lakáskölcsön szakaszban, futamideje 28+59=87 hó. A hitel teljes díjában foglalt díjak: folyósítási díj: 10.000 forint, számlavezetési díj: 150 forint/hó, jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó költségek: 47.100 forint. Az áthidaló szakaszban a törlesztőrészletek száma 28, a havi törlesztőrészlet nagysága 10.733 forint, a törlesztőrészletek összege 281.924 forint. A lakáskölcsön szakaszban a törlesztőrészletek száma 58, a havi törlesztőrészlet nagysága 11.200 forint, a törlesztőrészletek összege 643.031 forint. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg 1.231.050 forint (ebből az első 24 havi megtakarítás összege 150.000 forint, az állami támogatás és a betéti kamat összege 96.958 forint).

A THM értéke nem tartalmazza jelzáloggal terhelendő ingatlan biztosításának díját. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, az ingatlanra vagyonbiztosítási szerződés megkötése szükséges.

A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.