Megvalósító Lakáshitel

Kinézte álmai otthonát, vagy egy rég tervezett lakáscélját szeretné megvalósítani, és ehhez hitelre lenne szüksége? Megvalósító Lakáshitelünkkel nem kell lemondania a lakásszámla konstrukcióhoz kapcsolódó állami támogatásról sem!

Ez a lakáshitel konstrukció a törvényi változások miatt csak a 2018.10.16-ig megkötött szerződések esetén vehető igénybe!

Miért éri meg a Megvalósító Lakáshitelt választani?

 

 • Már a szerződéskötéskor azonnal (és a szerződéskötést követő két évig) igényelhető.
 • Lakástakarék konstrukciójának köszönhetően legfeljebb évi 72.000 forint összegű állami támogatás vehető igénybe.
  EBKM az Otthontervező Lakásszámla esetén, havi 20.000 forint megtakarítás mellett 4,24-9,91% állami támogatással, -1,59 - -0,63% állami támogatás nélkül.1
 • Akár havi 40.000 forint megtakarítási összeggel is igénybe vehető. EBKM havi 40.000 forint megtakarítás mellett 2,12-5,04% állami támogatással, -1,28 - -0,50% állami támogatás nélkül.1
 • Évi fix 5,25%-os hitelkamat a megtakarítási időszak alatt, mely a törlesztési időszakban 3,5%-ra csökken (THM: 5,30%).2
 • 13.600.000 forint is elérhető egy szerződéssel.2

Kinek ajánljuk a Megvalósító Lakáshitelt?

 

 • Akinek azonnali segítségre van szüksége otthonálmai megvalósításához.
 • Aki szeretné felhasználni a megtakarításra járó állami támogatást lakáscéljaihoz.
 • Aki egy kiszámítható, átlátható és fix kamatozású lakáshitelt keres.

Milyen célokra használható fel?

 

Lakásvásárlásra

Ha nem szeretne albérletben lakni, vagy nagyobb lakásba költözne, akkor érdemes már ma megismernie a lehetőségeit és belekezdeni otthonálmai megalapozásába. A Megvalósító Lakáshitel felhasználható bármely új és használt lakás vagy ház vásárlására.

Felújításra, korszerűsítésre

Ideje felújítani a konyhát vagy a fürdőszobát? Ki kell alakítani a gyerekszobát? Esetleg korszerűsíteni kell az egész lakást?  A Megvalósító Lakáshitellel ezek mindegyikét, és további lakással kapcsolatos beruházásait is megvalósíthatja.

Építésre, bővítésre

Akár egy külön élettérre lenne szükség az aktuális otthonában, akár egy teljesen új ház építéséről van szó, a Megvalósító Lakáshitel mindegyik esetben kiváló alapot jelent.

Milyen futamidők közül választhatok?

 

Ön igényei szerint dönthet az öt futamidő közül annak megfelelően, hogy mennyi idő alatt szeretné törleszteni lakáshitelét. Elérhető futamidők:

 • 4 év 2 hónap azonnali áthidaló szakasz + max. 4 év 10 hónap lakáskölcsön szakasz
 • 5 év 2 hónap azonnali áthidaló szakasz + max. 5 év 3 hónap lakáskölcsön szakasz
 • 6 év 7 hónap azonnali áthidaló szakasz + max. 6 év 3 hónap lakáskölcsön szakasz
 • 8 év 1 hónap azonnali áthidaló szakasz + max. 7 év 10 hónap lakáskölcsön szakasz
 • 10 év azonnali áthidaló szakasz + max. 9 év 5 hónap lakáskölcsön szakasz

 

A Megvalósító Lakáshitel része egy lakásszámla, amellyel kihasználhatja a megtakarítására járó állami támogatást. Egy szerződéssel maximum 13.600.000 forint2 hitelt tud igényelni, több szerződéssel lehetősége van növelni a hitelösszeget.

A lakáshitel konstrukció két szakaszból áll. Az első szakasz törlesztő részlete tartalmazza a megtakarítást, a számlavezetési díjat és a hitelkamatot is: ezt nevezzük megtakarítási időszaknak. A futamidő végén a teljes megtakarítás és állami támogatás betörlesztésre kerül a lakáskölcsönbe. A megtakarítási időszak lejárta után már csak a hitel tőkéjét törleszti: ezt nevezzük törlesztési időszaknak.

Új lakásszámla megkötésének feltétele a szerződéses összeg 1%-ának megfelelő számlanyitási díj befizetése.

Hogyan igényelhet Fundamenta Megvalósító Lakáshitelt?

 

Amennyiben lakástakarék szerződéskötést 2018.10.16-ig kötötte, kérje Személyi Bankárunkat, és kérjen visszahívást a személyre szabott kalkulációért és szerződéskötésért!

Telefonos tájékoztatás

Új szerződéskötéssel, vagy hitel igénylésével kapcsolatban van kérdése? Kérjen ingyenes visszahívást adatai megadása után!

Meglévő szerződéssel kapcsolatos ügyintézés céljából kérjük, hívja a +36 1 411 8181 telefonszámot! H-K-Cs-P: 8:00-18:00, Sz: 8:00-20:00
Megkeresési feltételek
Visszahívást kérek
Lakcím, melyre a pénzügyi tanácsadást kéri
Tanácsadás ideje:*

Tájékoztatjuk arról, hogy az Ön személyes adatainak kezelésére vonatkozó részletes információkat ide kattintva ismerheti meg

* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező
Kérését rögzítettük!
Kérését rögzítettük!

Hasznos: az állami támogatás igényelhető kiskorú kedvezményezett számára is, amennyiben a szerződésen nagykorú szerződő van megjelölve.

 

A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelemfelkeltést célozzák. A tájékoztatás nem teljeskörű, a termék részletes feltételeit az Üzletszabályzat c. dokumentum tartalmazza. A Fundamenta Személyi Bankár a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. megbízásából jár el.

1Az állami támogatás mértéke, szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72.000 forint. A Fundamenta-Lakáskassza Zrt az EBKM értékét a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően havi 20.000 forint folyamatos betételhelyezést feltételezve határozta meg. Azoknál a módozatoknál, ahol lehetőség van havi 40.000 forint betét elhelyezésére is, az EBKM értékét 40.000 forint folyamatos betételhelyezést feltételezve is közzétesszük. A megtakarítási idő változása az EBKM érték változását is jelentheti, amely érték csökkenhet.

2A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 5,30% a jelzálog fedezete mellett nyújtott azonnali áthidaló kölcsönre, amelynél a hitel teljes összege 5.000.000 forint, a hitelkamat mértéke évi fix 5,25% az azonnali áthidaló szakaszban, évi fix 3,5% a lakáskölcsön szakaszban, futamideje 99+95=194 hó. A hitel teljes díjában foglalt díjak: számlanyitási díj: 50.000 forint, folyósítási díj: 50.000 forint, számlavezetési díj: 150 forint/hó, jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó költségek: 47.100 forint. Az azonnali áthidaló szakaszban a törlesztőrészletek száma 99, a havi törlesztőrészlet nagysága 38.025 forint, a törlesztőrészletek összege 3.678.300 forint. A lakáskölcsön szakaszban a törlesztőrészletek száma 94, a havi törlesztőrészlet nagysága 36.500 forint, a törlesztőrészletek összege 3.408.523 forint. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg 7.250.073 forint (ebből az állami támogatás és a betéti kamat összege 473.862 forint).A THM értéke nem tartalmazza jelzáloggal terhelendő ingatlan biztosításának díját. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, az ingatlanra vagyonbiztosítási szerződés megkötése szükséges.

A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.