Megvalósító Extra Lakáshitel

Ön mit hozna ki a Fundamenta Lakáshitelből? Ha számít a kiszámíthatóság, válassza Megvalósító Extra Lakáshitelünket előre rögzített törlesztőrészletekkel és állami támogatással! THM: 6,06%1

Az ajánlat 2018. február 15-től visszavonásig él. Ne maradjon le: igényelje szerződéskötéskor!

Számolja ki kalkulátorunkkal törlesztőrészleteit a futamidő végéig!

THM
Havi törlesztő a(z)hónapig
Hitelkamat
Havi törlesztő a(z)hónap után
Hitelkamat
Szerződések száma
Állami támogatás2
Kalkuláció küldése emailben

A Triplázó akció3 feltételeit teljesítő módozatok esetében a kalkulátor a bónusz összegével is kalkulál.

A THM értéke nem tartalmazza a jelzáloggal terhelendő ingatlan biztosításának díját. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, az ingatlanra vagyonbiztosítási szerződés megkötése szükséges. A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.

Miért éri meg a Megvalósító Extra Lakáshitelt választani?

 

 • Kiszámítható, futamidő végéig előre rögzített törlesztőrészletekkel.
 • A hitelkamat mértéke évi fix 5,9% az áthidaló szakaszban, a lakáskölcsön szakaszban évi fix 2,9% (referencia THM: 6,06%).1
 • A Megvalósító Extra Lakáshitel része egy lakásszámla, ezért felhasználhatja a megtakarításra járó állami támogatást.2
 • Újonnan kötött, legalább 8 éves vagy hosszabb futamidejű szerződésére 2018.04.18. és 2018.07.17. között Triplázó Bónusz akciót vehet igénybe.3
 • 13.600.000 forint hitelösszeg is elérhető egy lakás-előtakarékossági szerződéssel.4

Hogyan igényelhet Fundamenta Extra Megvalósító Lakáshitelt?

 

A szerződéskötésre több lehetőség is rendelkezés áll:

 • amennyiben személyes ügyintézést szeretne igényelni, kérje Személyi Bankárunkat,
 • kérjen visszahívást a személyre szabott kalkulációért és szerződéskötésért,
 • vagy keresse fel személyes ügyfélszolgálatunkat.
Lakcím, melyre a pénzügyi tanácsadást kéri
Tanácsadás ideje:*

Tájékoztatjuk arról, hogy az Ön személyes adatainak kezelésére vonatkozó részletes információkat ide kattintva ismerheti meg

* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező
Kérését rögzítettük!
Kérését rögzítettük!

Telefonos tájékoztatás

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást elkötelezettség nélkül!
Visszahívást kérek

Kinek ajánljuk a Megvalósító Extra Lakáshitelt?

 

 • Akinek előzetes megtakarítási időszak nélkül hitelre van szüksége otthonálmai megvalósításához, kedvező kamatú lakáshitellel.
 • Aki szeretné felhasználni a megtakarításra járó állami támogatást lakáscéljaihoz.
 • Aki egy átlátható és fix kamatozású lakáshitelt keres előre rögzített törlesztőrészletekkel.

Milyen célokra használható fel?

 

Lakásvásárlásra

Ha nem szeretne albérletben lakni, vagy nagyobb lakásba költözne, akkor érdemes már ma megismernie a lehetőségeit és belekezdeni otthonálmai megalapozásába. A Megvalósító Extra Lakáshitel felhasználható bármely új és használt lakás vagy ház vásárlására.

Felújításra, korszerűsítésre

Ideje felújítani a konyhát vagy a fürdőszobát? Ki kell alakítani a gyerekszobát? Esetleg korszerűsíteni kell az egész lakást?  A Megvalósító Extra Lakáshitellel ezek mindegyikét, és további lakással kapcsolatos beruházásait is megvalósíthatja.

Építésre, bővítésre

Akár egy külön élettérre lenne szükség az aktuális otthonában, akár egy teljesen új ház építéséről van szó, a Megvalósító Extra Lakáshitel mindegyik esetben kiváló alapot jelent.

Milyen futamidők közül választhatok?

 

A Megvalósító Extra lakáshitel a lakástakarék szerződéssel egyidejűleg igényelt forint alapú lakáshitel. A konstrukció két szakaszból áll. Az első szakasz törlesztőrészlete tartalmazza a megtakarítást, a számlavezetési díjat és a hitelkamatot is: ezt nevezzük áthidaló kölcsön időszaknak. Az első szakasz végén a teljes megtakarítás és állami támogatás betörlesztésre kerül az áthidaló kölcsönbe. E időszak lejárta után már csak a lakáskölcsönt törleszti: ezt nevezzük lakáskölcsön törlesztési időszaknak.

Ön igényei szerint dönthet az öt futamidő közül annak megfelelően, hogy mennyi idő alatt szeretné törleszteni lakáshitelét. Elérhető futamidők:

 • 4 év 2 hónap áthidaló kölcsön időszak + max. 5 év lakáskölcsön törlesztési időszak
 • 5 év 2 hónap áthidaló kölcsön időszak + max. 5 év 9 hónap lakáskölcsön törlesztési időszak
 • 6 év 7 hónap áthidaló kölcsön időszak + max. 6 év 5 hónap lakáskölcsön törlesztési időszak
 • 8 év 1 hónap áthidaló kölcsön időszak + max. 7 év 8 hónap lakáskölcsön törlesztési időszak
 • 10 év áthidaló kölcsön időszak + max. 9 év 5 hónap lakáskölcsön törlesztési időszak

A Megvalósító Extra Lakáshitel része egy lakásszámla, amellyel kihasználhatja a megtakarítására járó állami támogatást. Egy szerződéssel maximum 13.600.000 forint4 hitelt tud igényelni, több szerződéssel lehetősége van növelni a hitelösszeget.

Új lakásszámla megkötésének feltétele a szerződéses összeg 1%-ának megfelelő számlanyitási díj befizetése.

Hasznos: az állami támogatás igényelhető kiskorú kedvezményezett számára is, amennyiben a szerződésen nagykorú szerződő van megjelölve.

 

A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelemfelkeltést célozzák. A tájékoztatás nem teljeskörű, a termék részletes feltételeit a Megvalósító Extra Lakáshitel hirdetmény, a Triplázó Bónusz hirdetmény és az Általános Szerződési Feltételek (Üzletszabályzat) c. dokumentum tartalmazza. A Fundamenta Személyi Bankár a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. megbízásából jár el.

1A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 6,06% a jelzálog fedezete mellett nyújtott azonnali áthidaló kölcsönre, C20 módozatú lakásszámlára, amelynél a hitel teljes összege 1.000.000 forint, a hitelkamat mértéke évi fix 5,9% az áthidaló szakaszban, évi fix 2,9% a lakáskölcsön szakaszban, futamideje 52+61=113 hó. A hitel teljes díjában foglalt díjak: számlanyitási díj: 10.000 forint, folyósítási díj: 10.000 forint, számlavezetési díj: 150 forint/hó, jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó költségek: 47.100 forint. Az áthidaló szakaszban a törlesztőrészletek száma 52, a havi törlesztőrészlet nagysága 11.467 forint, a törlesztőrészletek összege 573.286 forint. A lakáskölcsön szakaszban a törlesztőrészletek száma 60, a havi törlesztőrészlet nagysága 10.750 forint, a törlesztőrészletek összege 635.333 forint. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg 1.370.915 forint (ebből az állami támogatás és a betéti kamat összege 96.961 forint).

A THM értéke nem tartalmazza a jelzáloggal terhelendő ingatlan biztosításának díját. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, az ingatlanra vagyonbiztosítási szerződés megkötése szükséges.

A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.

2Az állami támogatás mértéke, szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72.000 Ft. A Fundamenta-Lakáskassza Zrt az EBKM értékét a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően havi 20.000 forint folyamatos betételhelyezést feltételezve határozta meg. Azoknál a módozatoknál, ahol lehetőség van havi 40.000 forint betét elhelyezésére is, az EBKM értékét 40.000 forint folyamatos betételhelyezést feltételezve is közzétesszük. A megtakarítási idő változása az EBKM érték változását is jelentheti, amely érték csökkenhet.

A Megvalósító Extra Lakáshitel ajánlat 2018.02.15-től visszavonásig él.

3A Triplázó Bónusz az akció időtartama alatt újonnan kötött, kiutalásra kerülő, legalább 8 éves megtakarítási idejű, a hirdetményben meghatározott tarifájú szerződésekre érvényes egy alkalommal, ahol a módozat szerinti megtakarítási ráta eléri a 19.900 Ft-ot, és azt nem zárolják. Az akció 2018.04.18-tól 2018.07.17-ig tart, a hirdetményben meghatározott akciókkal vonható össze.

A Triplázó Bónusz összege magánszemélyeknél 20.000 Ft megtakarítás esetén legfeljebb 40.000 Ft, 40.000 Ft megtakarítás esetén akár 80.000 Ft lehet. Akciós EBKM Otthontervező C23-as tarifa 20.000 Ft megtakarítás esetén állami támogatással 5,54%, állami támogatás nélkül -0,33%, nem akciós EBKM 5,19%, állami támogatás nélkül -0,80%, Otthontervező D23 tarifa 40.000 Ft megtakarítás esetén állami támogatással 3,01%, állami támogatás nélkül -0,16%, nem akciós EBKM 2,61%, állami támogatás nélkül -0,63%. Zárolt, a biztosítékba adott, korlátozás alá helyezett szerződés, ide nem értve a Fundamenta-Lakáskassza Zrt.-nél vezetett hitelszámlához kapcsolódó betétszerződést.

4A konkrét példa esetén Megvalósító Extra Lakáshitel (D24 módozatú) számlát nyitva a szerződéses összeg, amely egyben a kölcsön összege is 13.600.000 Ft, mely egy darab szerződés megkötésével elérhető. Az áthidaló és lakáskölcsön együttes futamideje: 122 + 113 = 235 hónap. A kölcsönkamat mértéke évi fix 5,9% az áthidaló szakaszban, évi fix 2,9% a lakáskölcsön szakaszban (THM a teljes futamidőre: 6,39%). A hitel teljes díjában foglalt díjak: számlanyitási díj (szerződéses összeg 1%-a), hitelfolyósítási díj (szerződéses összeg 1%-a), jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó és egyéb díjak (47.100 Ft), összesen: 319.100 Ft. A törlesztőrészletek száma: 122 + 112, összesen 234 hónap. Havi törlesztőrészlet az áthidaló szakaszban 107.151 Ft (40.134 Ft megtakarítás + 150 Ft számlavezetési díj + 66.867 Ft kamat, az utolsó kettő hónapban csak számlavezetési díj és kamat), a lakáskölcsön szakaszban 81.600 Ft. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg: 23.933.114 Ft. (Ebből az állami támogatás és a betéti kamat összege 748.241 Ft, a módozat szerinti Triplázó bónusz összege 79.968 Ft).