Célbaérő Lakáshitel

A Fundamenta Célbaérő Lakáshitelt azoknak az ügyfeleinknek ajánljuk, akik megtakarításuk lejártakor szeretnék igénybe venni a teljes szerződéses összeget. A megtakarítási összegen felül igénybe vehető lakáshitelnek köszönhetően kedvező kamattal és állami támogatással könnyedén elérheti lakáscéljait, legyen szó ingatlanvásárlásról, építkezésről vagy felújításról.

Ez a lakáshitel konstrukció a törvényi változások miatt csak a 2018.10.16-ig megkötött szerződések esetén vehető igénybe!

Miért éri meg a Célbaérő Lakáshitelt választani?

 

 • A lakástakarék konstrukciónak köszönhetően - legfeljebb évi 72.000 forint összegű állami támogatás vehető igénybe.1
  EBKM az Otthontervező Lakásszámla esetén, havi 20.000 forint megtakarítás mellett 4,24-9,91% állami támogatással, -1,59 - -0,63% állami támogatás nélkül, havi 40.000 forint megtakarítás mellett 2,12 - 5,04% állami támogatással, -1,28 - -0,50% állami támogatás nélkül.
 • A megtakarítási idő végén kedvező, évi fix 3,5%-os hitelkamattal vehető fel a teljes szerződéses összeg, maximum 13.600.000 forint (THM: 4,53%).2
 • Egy szerződéssel is az elérhető legmagasabb szerződéses összeghez juthat hozzá.

Kinek ajánljuk a Célbaérő Lakáshitelt?

 

 • Aki a megtakarítási idő végén szeretne hozzájutni a teljes szerződéses összeghez, így egy kedvező kamatozású lakáshitellel valósíthatja meg otthonálmait.
 • Aki szeretné felhasználni a megtakarításra járó állami támogatást lakáscéljaihoz.
 • Aki a futamidő végéig fix kamatozású lakáshitellel vágna bele lakáscélja megvalósításába.
 • Aki hitelfelvétel előtt megteremtené a céljai eléréséhez szükséges önerőt lakás-előtakarékosság útján.

Milyen célokra használható fel?

 

Lakásvásárlásra

Ha nem szeretne albérletben lakni, vagy nagyobb lakásba költözne, akkor érdemes már ma megismernie a lehetőségeit és belekezdeni otthonálmai megalapozásába. A Célbaérő Lakáshitel felhasználható bármely új és használt lakás vagy ház vásárlására.

Felújításra, korszerűsítésre

Ideje felújítani a konyhát vagy a fürdőszobát? Ki kell alakítani a gyerekszobát? Esetleg korszerűsíteni kell az egész lakást?  A Célbaérő Lakáshitellel ezek mindegyikét, és további lakással kapcsolatos beruházásait is megvalósíthatja.

Építésre, bővítésre

Akár egy külön élettérre lenne szükség az aktuális otthonában, akár egy teljesen új ház építéséről van szó, a Célbaérő Lakáshitel mindegyik esetben kiváló alapot jelent.

Milyen futamidők közül választhatok?

 

A Célbaérő Lakáshitel futamideje fix és mértéke attól függ, hogy milyen futamidejű lakástakarék szerződés megkötése mellett döntött. A Célbaérő Lakáshitelt megtakarítása lejártakor igényelheti, ebben az esetben így alakulnak a futamidők:

 • 4 év 2 hónap megtakarítási időszak + max. 4 év 11 hónap törlesztési időszak
 • 5 év 2 hónap megtakarítási időszak + max. 5 év 4 hónap törlesztési időszak
 • 6 év 7 hónap megtakarítási időszak + max. 6 év 3 hónap törlesztési időszak
 • 8 év 1 hónap megtakarítási időszak + max. 7 év 11 hónap törlesztési időszak
 • 10 év megtakarítási időszak + max. 9 év 5 hónap törlesztési időszak

Új lakásszámla megkötésének feltétele a szerződéses összeg 1%-ának megfelelő számlanyitási díj befizetése.

Hogyan igényelhet Fundamenta Célbaérő Lakáshitelt?

 

A Célbaérő Lakáshitelünket Fundamenta Lakásszámlával rendelkező ügyfeleink vehetik igénybe, akik a megtakarítási idő végén élni szeretnének a hitelfelvételi lehetőséggel.

Lakásszámlája lejáratakor hivatalos levélben fogjuk értesíteni a lehetőségeiről. Amennyiben a teljes szerződéses összegre szüksége van álmai megvalósításához, válassza a hitelfelvétel lehetőséget, és küldje vissza levelünket központunkba. Válaszlevele beérkezése után felvesszük Önnel a kapcsolatot, és megkezdjük a hitelfelvételi eljárást.

Amennyiben további információra lenne szüksége és személyes ügyintézést szeretne igényelni, kérje Személyi Bankárunkat az alábbi űrlap kitöltésével.

Lakcím, melyre a pénzügyi tanácsadást kéri
Tanácsadás ideje:*

Tájékoztatjuk arról, hogy az Ön személyes adatainak kezelésére vonatkozó részletes információkat ide kattintva ismerheti meg

* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező
Kérését rögzítettük!
Kérését rögzítettük!

Telefonos tájékoztatás

Új szerződéskötéssel, vagy hitel igénylésével kapcsolatban van kérdése? Kérjen ingyenes visszahívást adatai megadása után!

Meglévő szerződéssel kapcsolatos ügyintézés céljából kérjük, hívja a +36 1 411 8181 telefonszámot! H-K-Cs-P: 8:00-18:00, Sz: 8:00-20:00
Visszahívást kérek

Hasznos: az állami támogatás igényelhető kiskorú kedvezményezett számára is, amennyiben a szerződésen nagykorú szerződő van megjelölve.

 

A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelemfelkeltést célozzák. A tájékoztatás nem teljeskörű, a termék részletes feltételeit az Üzletszabályzat c. dokumentum tartalmazza. A Fundamenta Személyi Bankár a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. megbízásából jár el.

1Az állami támogatás mértéke, szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72.000 forint. A Fundamenta-Lakáskassza Zrt az EBKM értékét a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően havi 20.000 forint folyamatos betételhelyezést feltételezve határozta meg. Azoknál a módozatoknál, ahol lehetőség van havi 40.000 forint betét elhelyezésére is, az EBKM értékét 40.000 forint folyamatos betételhelyezést feltételezve is közzétesszük. A megtakarítási idő változása az EBKM érték változását is jelentheti, amely érték csökkenhet.

2A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 4,53%, amely az A21 számú módozatra (5 év 2 hónap megtakarítási idő) vonatkozik. Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a szerződéses összeg 3.360.000 forint, ebből a lakáskölcsön teljes összege 2.002.656 forint; a kölcsönkamat mértéke évi fix 3,5%, 64 hónapos futamidőre. A hitel teljes díjában foglalt, jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó díjak: 47.100 forint. Havi törlesztőrészlet 35.280 forint, a törlesztőrészletek száma 63, a törlesztőrészletek összege 2.197.744 forint. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg: 2.241.844 forint.

A THM értéke nem tartalmazza jelzáloggal terhelendő ingatlan biztosításának díját. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, az ingatlanra vagyonbiztosítási szerződés megkötése szükséges.

A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.