Megtakarítok!

Ön - igényeihez igazítva - többféle lakáscélú megtakarítás közül választhat: a Fundamenta Lakásszámla rugalmas megoldást kínál lakástervei megvalósításához, 49 hónapos futamidőtől és havi 5000-20000 Ft megtakarítással. 

Milyen lakástakarék futamidők közül választhatok?

Ön igényei szerint dönthet a négy futamidő közül annak megfelelően, hogy mikor szeretné otthonával kapcsolatos terveit megvalósítani. Elérhető megtakarítási futamidők:

 • 4 év 1 hónap
 • 6 év 4 hónap
 • 8 év 1 hónap
 • 10 év

Mekkora a havi megtakarítás összege?

A megtakarítás már havi 5000 Ft-tól elindítható, és az igényeknek megfelelően 5 000 és 20 000 Ft közötti összeg lehet. Jó tudni, hogy a legmagasabb állami támogatás a havi 20 000 Ft befizetésével érhető el. 

Választható lakástakarék konstrukció

3,9-es számla – vonzó lakáskölcsön kamattal

Szeretne megtakarításai mellé fix kamatozású lakáskölcsönt igényelni?

Akkor Önnek ajánljuk a 3,9-es számlát! Ez a lakástakarék konstrukció a saját megtakarításai mellé mindössze 3,9% kamatozású, forintalapú lakáskölcsönt is biztosít.

Miért érdemes ezt a lakástakarék konstrukciót választania?

 • Fix kamatozású lakáskölcsön
 • 30% állami támogatás jár a megtakarításaira, évi 72 000 Ft-ig
  EBKM állami támogatással 10,92%; az állami támogatás nélkül -0,78%.
 • Akár 8 millió Ft szerződéses összeg

Nézzünk egy példát!

A konkrét példa esetén 3,9-es számlát nyitva (10 év megtakarítás) a teljes szerződéses összeg 8 000 000 Ft, ebből a lakáskölcsön teljes összege 4 718 373 Ft; A lakáskölcsön-kamat mértéke évi fix 3,9%; THM: 5,43%; 87 hónapos futamidőre. A lakáskölcsön teljes költsége: folyósítási díj: 0 Ft; Éves kezelési költség: a fennálló kölcsönegyenleg 1%-a; Egyéb költségek: 39 960 Ft; Törlesztő részlet: 66 000 Ft. A törlesztő részletek összege: 5 634 052 Ft.

Miért érdemes a Fundamenta Lakásszámlát választani?

 • Szakértő kollégáink személyre szabott tájékoztatást biztosítanak lakáscéljai finanszírozásához
 • Igényekhez igazítható konstrukciók
 • 900 000 már megvalósított lakásálom
 • 2 millió ügyféllel kötött szerződés

A lakástakarék előnyei

 • EBKM állami támogatással 10,92%; állami támogatás nélkül -0,78%.
 • Akár 8 millió Ft elérhető szerződéses összeg, amely több közeli hozzátartozó javára kötött szerződéssel megtöbbszörözhető
 • Kiszámíthatóság - a futamidő végéig fix kamatozású lakáskölcsön

Kinek ajánljuk a lakás-előtakarékosságot?

 • Aki biztonságos és átlátható lakáscélú megtakarítást vagy befektetést keres, akár 10,92%-os hozammal
 • Annak, aki szeretné megvalósítani a lakáscéljait, legyen az lakásvásárlás, felújítás, házépítés
 • Aki szeretné felhasználni az állami támogatást lakáscéljai megvalósításához
 • Aki havi rendszeres megtakarítással  - akár kisebb összegekkel is – szeretné lakáscélját megvalósítani.

Milyen célokra használható fel a lakástakarék?

 • LAKÁSVÁSÁRLÁSRA
 • FELÚJÍTÁSRA, KORSZERŰSÍTÉSRE
 • ÉPÍTÉSRE, BŐVÍTÉSRE

Hogyan nyithatok Fundamenta Lakásszámlát?

Lakcím, melyre a pénzügyi tanácsadást kéri
Tájékoztatjuk arról, hogy az Ön személyes adatainak kezelésére vonatkozó részletes információkat ide kattintva ismerheti meg.
* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező
Tájékoztatjuk arról, hogy az Ön személyes adatainak kezelésére vonatkozó részletes információkat ide kattintva ismerheti meg.
* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező

Nekik már sikerült - Fundamenta sikersztorik

Ki köthet lakás-előtakarékossági szerződést?

 • 18 év feletti magyar állampolgár
 • Lakásszövetkezetek
 • Társasházak

Hasznos: az állami támogatás igényelhető kiskorú kedvezményezett számára is, amennyiben a szerződésen nagykorú szerződő van megjelölve.

 

A törvény előírásai szerint a megtakarítási idő után egy 2 hónapos, ún. kiutalási időszak következik. Ügyfeleinket levélben értesítjük arról, milyen célra, mikor és milyen módon használhatják fel a rendelkezésükre álló összeget.

Amennyiben az időpont nem megfelelő az Ön számára, vagy nincs aktuális lakáscélja, számos megoldás közül választhat. Kérheti a lakáskölcsön rendelkezésre tartását, megemelheti a szerződéses összeget, de lehetőség van hosszabb, több éves, akár 10 éves futamidőre módosítani a szerződést. A lakáskölcsön és/vagy a saját rész kifizetése a kiutalást követően történhet meg.
A lakáscélú felhasználás mind az állami támogatás, mind pedig a lakáskölcsön igénybevételéhez előfeltétel, így azt minden esetben igazolni kell.
A lakáskölcsön érvényes díjait a mindenkor érvényes és hatályos Díjtáblázat tartalmazza.
A Díjtáblázatban szereplő díjakon kívül a kölcsönigénylőt terhelik a kölcsön igénylésekor felmerülő egyéb költségek, így különösen
•    tulajdoni lap hiteles másolatának földhivatali díja,
•    közjegyzői díj, értékbecslés, jelzálogbejegyzés díja-előírásuk esetén
•    ingatlan biztosításának díja, amennyiben annak  megkötése szükséges.
 
Az állami támogatás mértéke, szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72.000,- Ft. A 921. számú módozat (4 év 3 hónap) állami támogatással együtt számított EBKM értéke 10,92%; az állami támogatás nélkül számított EBKM érték: -0,78%.

A jelen tájékoztatóban megjelölt EBKM érték a betéti kamat és az értékpapírok hozama számításáról és közzétételéről szóló 82/2010. (III. 25.) Korm. rendelet alapján került megállapításra, havi 20.000,- Ft folyamatos betételhelyezést feltételezve.

A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelemfelkeltést célozzák. A tájékoztatás nem teljes körű, a betéti szerződés részletes leírását az Általános Szerződési Feltételek (Üzletszabályzat) tartalmazza.

A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 5,25%, amely a 921. számú módozatra (4 év 3 hónap megtakarítási idő) vonatkozik. A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.

Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 5,25%, amely a 921. számú módozatra (4 év 3 hónap megtakarítási idő) vonatkozik. Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a szerződéses összeg 1.680.000 Ft, ebből a lakáskölcsön teljes összege 1.000.000 Ft; a kölcsönkamat mértéke évi fix 3,9%, 58 hónapos futamidőre. A kölcsön teljes költsége: folyósítási díj: 0 Ft, kezelési költség: 30.332,- Ft, ügyleti kamat: 98.196,- Ft. Havi törlesztőrészlet 20.093,- Ft, a törlesztőrészletek összege 1.129.114,- Ft.

Új lakásszámla megkötésének feltétele a szerződéses összeg 1%-ának a befizetése.