Mit kell tudni a lakás-előtakarékosságról?

A lakástakarék (vagy lakás-előtakarékosság) egy lakáscélú megtakarítási konstrukció. A havonta fizetett megtakarításokra betéti kamat és állami támogatás jár, ez az összeg pedig fix kamatozású lakáskölcsönnel egészíthető ki. Így egy Fundamenta Lakásszámlával 8 millió Ft lakáscélra költhető összeg is elérhető!

Ráadásul most egy évig extra kamatot adunk megtakarításaira!

Miért éri meg a Fundamenta Lakásszámlát választani?

 • Szakértő kollégáink személyre szabott tájékoztatást biztosítanak lakáscéljai finanszírozásához
 • Igényekhez igazítható konstrukciók
 • 900 000 már megvalósított lakásálom
 • 2 millió ügyféllel kötött szerződés

A lakástakarék előnyei

 • 30% - legfeljebb évi 72 000 Ft – állami támogatás a megtakarításokra
  EBKM állami támogatással 10,92%; állami támogatás nélkül -0,78%.
 • Akár 8 millió Ft elérhető szerződéses összeg, amely több, közeli hozzátartozó javára kötött szerződéssel megtöbbszörözhető
 • Kiszámíthatóság - a futamidő végéig fix kamatozású lakáskölcsön

Kinek ajánljuk a lakás-előtakarékosságot?

 • Aki biztonságos és átlátható lakáscélú megtakarítást keres, akár 10,92%-os EBKM-mel
 • Annak, aki szeretné megvalósítani a lakáscéljait, legyen az lakásvásárlás, felújítás, házépítés
 • Aki szeretné felhasználni az állami támogatást lakáscéljai megvalósításához
 • Aki havi  rendszeres megtakarítással  - akár kisebb összegekkel is – szeretné lakáscélját megvalósítani.

Milyen célokra használható fel a lakástakarék?

 • LAKÁSVÁSÁRLÁSRA
 • FELÚJÍTÁSRA, KORSZERŰSÍTÉSRE
 • ÉPÍTÉSRE, BŐVÍTÉSRE

Mekkora összeg érhető el a lakás-előtakarékossággal?

A havonta befizetett összegtől és a futamidőtől függően akár 8 millió Ft is rendelkezésre állhat a megtakarítási idő végén. Ha pedig több lakás-előtakarékossági szerződést köt (családtagjaira, közeli hozzátartozóira), ez az összeg megtöbbszörözhető!

Milyen lakástakarék futamidők közül választhatok?

Igényei szerint dönthet a futamidők közül annak megfelelően, hogy mikor szeretné otthonával kapcsolatos terveit megvalósítani. A 3,9-es számlánál választható megtakarítási futamidők:

​30% - legfeljebb évi 72 000 Ft – ​állami támogatás​ a megtakarításokra

 • 4 év 1 hónap
 • 6 év 4 hónap
 • 8 év 1 hónap
 • 10 év

Mekkora a havi megtakarítás összege?

A megtakarítás már havi 5000 Ft-tal megkezdhető, és az igényeknek megfelelően 5 000 és 20 000 Ft közötti összeg lehet. Jó tudni, hogy a legmagasabb állami támogatás a havi 20 000 Ft befizetésével érhető el.

Hogyan nyithat Fundamenta Lakásszámlát?

Lakcím, melyre a pénzügyi tanácsadást kéri
Tájékoztatjuk arról, hogy az Ön személyes adatainak kezelésére vonatkozó részletes információkat ide kattintva ismerheti meg.
* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező
Tájékoztatjuk arról, hogy az Ön személyes adatainak kezelésére vonatkozó részletes információkat ide kattintva ismerheti meg.
* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező

Nekik már sikerült - Fundamenta sikersztorik

Ki köthet lakás-előtakarékossági szerződést?

 • 18 év feletti magyar állampolgár
 • Lakásszövetkezetek
 • Társasházak

Hasznos: az állami támogatás igényelhető kiskorú kedvezményezett számára is, amennyiben a szerződésen nagykorú szerződő van megjelölve.

 

A törvény előírásai szerint a megtakarítási idő után egy 2 hónapos, ún. kiutalási időszak következik. Ügyfeleinket levélben értesítjük arról, milyen célra, mikor és milyen módon használhatják fel a rendelkezésükre álló összeget
Amennyiben az időpont nem megfelelő az Ön számára, vagy nincs aktuális lakáscélja, számos megoldás közül választhat. Kérheti a lakáskölcsön rendelkezésre tartását, megemelheti a szerződéses összeget, de lehetőség van hosszabb, akár 10 éves futamidőre módosítani a szerződést. A lakáskölcsön és/vagy a saját rész kifizetése a kiutalást követően történhet meg.
A lakáscélú felhasználás mind az állami támogatás, mind pedig a lakáskölcsön igénybevételéhez előfeltétel, így azt minden esetben igazolni kell.
A lakáskölcsön érvényes díjait a mindenkor érvényes és hatályos Díjtáblázat tartalmazza.
A Díjtáblázatban szereplő díjakon kívül a kölcsönigénylőt terhelik a kölcsön igénylésekor felmerülő egyéb költségek, így különösen
•    tulajdoni lap hiteles másolatának földhivatali díja,,
•    közjegyzői díj, értékbecslés, jelzálogbejegyzés díja-előírásuk esetén
•   
​ ingatlan biztosításának díja, amennyiben annak  megkötése szükséges. 

Az állami támogatás mértéke, szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72.000,- Ft. A 921. számú módozat (4 év 3 hónap) állami támogatással együtt számított EBKM értéke 10,92%; az állami támogatás nélkül számított EBKM érték: -0,78%.

A jelen tájékoztatóban megjelölt EBKM érték a betéti kamat és az értékpapírok hozama számításáról és közzétételéről szóló 82/2010. (III. 25.) Korm. rendelet alapján került megállapításra, havi 20.000,- Ft folyamatos betételhelyezést feltételezve.

A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelemfelkeltést célozzák. A tájékoztatás nem teljes körű, a betéti szerződés részletes leírását az Általános Szerződési Feltételek (Üzletszabályzat) tartalmazza.

A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 5,25%, amely a 921. számú módozatra (4 év 3 hónap megtakarítási idő) vonatkozik. A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.

Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 5,25%, amely a 921. számú módozatra (4 év 3 hónap megtakarítási idő) vonatkozik. Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a szerződéses összeg 1.680.000 Ft, ebből a lakáskölcsön teljes összege 1.000.000 Ft; a kölcsönkamat mértéke évi fix 3,9%, 58 hónapos futamidőre. A kölcsön teljes költsége: folyósítási díj: 0 Ft, kezelési költség: 30.332,- Ft, ügyleti kamat: 98.196,- Ft. Havi törlesztőrészlet 20.093,- Ft, a törlesztőrészletek összege 1.129.114,- Ft.

Új lakásszámla megkötésének feltétele a szerződéses összeg 1%-ának a befizetése.