Társasházaknak, lakásszövetkezeteknek

Értékeink, lakókörnyezetünk megóvása, fejlesztése közös érdekünk. Ezt a célt szolgálja a Fundamenta is, amely a társasházakat, lakásszövetkezeteket segíti az esedékes felújítások, korszerűsítési beruházások megvalósításában.

Társasházaknak és lakásszövetkezeteknek a Fundamenta teljes termékpalettája elérhető!

Kiknek ajánljuk?

 

 • Azoknak a társasházaknak és lakásszövetkezeteknek ajánljuk, akik megtakarítást keresnek a közös tulajdonú épületrészek felújításához és korszerűsítéséhez.
 • A társasházak és lakásszövetkezetek épületenként nyithatnak lakásszámlákat!

Megtakarításaink

 

 • A Gondoskodó Lakásszámlát abban az esetben ajánljuk, ha várhatóan lakáskölcsönnel szeretnék kiegészíteni megtakarításukat, hiszen a megtakarítási idő letelte után a lakáskölcsön kamat csak 2,9% (THM: 4,93%)!1 Tudjon meg többet a konstrukcióról itt!
 • A Gyarapodó Lakásszámla esetén a havi megtakarítási összegtől és a futamidőtől függően akár 22,5 % Megtakarítási bónuszt is elérhetnek az adott megtakarítási évben elhelyezett megtakarításaikra!2 (EBKM havi 100.000 Ft megtakarítás mellett 1,75 – 2,44% Megtakarítási bónusszal és -0,26 – 0,17% Megtakarítási bónusz nélkül). A konstrukcióról itt olvashat bővebben.
 • A megtakarítás felhasználható a közös tulajdonú épületrészek felújítására, korszerűsítésére és hitelkiváltásra egyaránt. További felhasználási példákat itt talál.
 • Tervezhető és biztonságos megtakarítási forma (az elhelyezett betét az OBA által biztosított).

Lakáshiteleink

 

 • Amennyiben lakáscéljainak megvalósításához a megtakarításai mellett lakáskölcsönre is szüksége van, úgy válassza a Fundamenta lakáshitel konstrukcióit.
 • A Fundamenta lakáshiteleivel előre tervezhet, hiszen…
  • előre rögzített törlesztő részletekkel rendelkeznek,
  • fix kamatozásúak a futamidő végéig,
  • és számos lakáscélra felhasználhatóak.
 • A teljes szerződéses összeget igényelheti a szerződéskötéskor, a megtakarítási idő alatt, illetve a megtakarítási idő végén.
 • Lakáshitel igénylésekor is jogosult a termékhez kapcsolódó bónuszra, illetve a 2018.10.17. előtt kötött, erre jogosult szerződések esetében az állami támogatásra.
 • Ismerje meg lakáshiteleink részletes feltételeit itt!

Hogyan vehet részt a Fundamenta társasházi finanszírozásában?

 

Forduljon bizalommal munkatársainkhoz, akik személyes konzultáció alapján az igényeikhez és lehetőségeikhez legjobban illeszkedő - természetesen kötelezettségmentes - pénzügyi tajékoztatást nyújtanak Önnek.

 

Központi iroda - Budapest, Pest megye

1123 Budapest, Alkotás utca 55-61.

1 / 411-8127, 1 / 666-8427, 1 / 411-816

Torda Edit - senior társasházi szakértő: torda.edit@fundamenta.hu, 70 / 383-5107

Papp Mónika Renáta - referens: papp.monika@fundamenta.hu, 70 / 383-5159

 

 

A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelemfelkeltést célozzák. A tájékoztatás nem teljeskörű, a termék részletes feltételeit az Általános Szerződési Feltételek (Üzletszabályzat) c. dokumentum, valamint a í tartalmazza.

1A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 4,93%, amely az H21 számú módozatra (6 év 1 hónap megtakarítási idő) vonatkozik. Reprezentatív példa lakáskölcsönre: a szerződéses összeg 1.700.000 forint, ebből a lakáskölcsön teljes összege 1.000.000 forint; a kölcsönkamat mértéke évi fix 2,9%, 65 hónapos futamidőre. A hitel teljes díjában foglalt, jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó díjak: 47.100 forint. Havi törlesztőrészlet 16.150 forint, a törlesztőrészletek száma 64, a törlesztőrészletek összege 1.033.600 forint. A fogyasztó által fizetendő teljes összeg: 1.080.700 forint.

2A Fundamenta-Lakáskassza Zrt az EBKM értékét a betéti kamat és az értékpapírok hozama számításásáról és közzétételéről szóló 82/2010. (III. 25.) Korm. rendelet (továbiakban: EBKM r.) rendelkezéseinek megfelelően havi 20.000 forint, havi 49.000 forint továbbá havi 100.000 forintfolyamatos betételhelyezést feltételezve is meghatározta. Egyes módozatok havi 20.000 forintos betételhelyezéssel nem érhetőek el, azok EBKM értéke az EBKM r. szerint meghatározott elméleti értéket mutatják meg. A megtakarítási idő változása az EBKM érték változását is jelentheti, amely érték csökkenhet.

A THM értéke nem tartalmazza jelzáloggal terhelendő ingatlan biztosításának díját. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, az ingatlanra vagyonbiztosítási szerződés megkötése szükséges.

A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.