Tájékoztatás a fizetési moratóriumról

A 2020. március 18. 24:00 óráig folyósított hitelek tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettségét 2020. december 31-éig felfüggesztette a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020. évi LVIII. törvény.

A 2020. évi CVII. törvény, valamint az azt módosító a hiteltörlesztési moratórium veszélyhelyzettel kapcsolatos különös szabályainak bevezetéséről szóló 637/2020. (XII. 22.) Korm. rendelet értelmében a fizetési moratórium igénybevételének lehetősége 2021. január 1. és 2021. június 30. közötti időszakra továbbra is automatikusan biztosított valamennyi adós számára változatlan formában, és a 2020. évben érvényes feltételekkel.

Amennyiben jelenleg is él a fizetési moratórium lehetőségével, és a továbbiakban sem szeretné fizetni hitelének a törlesztőrészleteit a moratórium alatt, úgy nincs további teendője, a törlesztőrészleteire 2021. június 30-áig továbbra sem indítunk beszedést. Ehhez (a korábbi rendelkezésekkel ellentétben) további, a kiemelt társadalmi csoportokra vonatkozó jogosultság igazolására nincs szükség.

Fontos tudnivalók a moratóriumról

 

  • A 2020. évi és a 2021. évi fizetési moratóriumot is kizárólag a 2020. március 18. 24:00 óráig már folyósított kölcsönökre lehet alkalmazni!
  • Ha Ön tovább szeretné fizetni a törlesztőrészleteket, erre lehetősége van, mivel a fizetési moratórium nem érinti az ügyfelek azon jogát, hogy az eredeti szerződési feltételek szerint teljesítsenek. A csoportos beszedések időpontjáról itt tájékozódhat: Csoportos beszedési naptár 2021.

  • Amennyiben Ön él a fizetési moratórium lehetőségével, az a törlesztési idő kitolódásával jár.
  • A fizetési moratórium fennállása alatt lejáró szerződések futamideje 2021. június 30-áig meghosszabbodik.

További kérdése van?

 

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdése van, érdeklődhet telefonos ügyfélszolgálatunkon a 06 1 411 8181-es telefonszámon vagy Személyi Bankáránál.

A gyorsabb ügyintézés érdekében, kérjük, tekintse meg mely időpontokban a leggyorsabb az ügyintézés telefonos ügyfélszolgálatunkon.

Mi a véleménye a moratóriummal kapcsolatos tájékoztatónkról?

 

Kérjük, ossza meg véleményét  a moratóriumról szóló tájékoztatónkkal kapcsolatosan az alábbi gombra kattintva. Előre is köszönjük segítségét!