FundiMini Gyerekszámla

Szeretne saját lakást ajándékozni gyermekének, amikor eljön az ideje? A FundiMini Gyerekszámla hosszú távú és időtálló megtakarítási forma, amellyel komoly segítséget nyújthat gyermeke első önálló otthonához.

Számolja ki, hogyan lehet gyermekének saját otthona!
Két szerződéssel jogosult a FundiMini Gyerekszámla előnyeire, amivel egészen gyermeke otthonteremtéséig támogathatja lakáscéljait.
Lakáscélra felhasználható összeg:

Miért éri meg a FundiMini Gyerekszámlát választani?

 

 • A megtakarításra évi 30%-os, legfeljebb évi 72.000 forint állami támogatás jár, ami adó- és járulékmentes. EBKM állami támogatással 1,83-4,16%, állami támogatás nélkül 0,44-0,64%.1
 • Időtálló és biztonságos befektetés gyermeke jövőjéhez.
 • A vásárlástól a felújításig számos lakáscélra felhasználható majd.
 • A két szerződésből álló konstrukciónak köszönhetően a betéti kamat és az állami támogatás mellé hűségbónuszt2 és kamatprémiumot3 is jóváírunk.
 • Így gyermeke otthonteremtéséhez akár 27,2 millió forinthoz is juthat a megtakarítási időszak végén a kedvező feltételekkel igényelhető lakáskölcsönnel együtt (THM 3,62%).4

A szerződéshez FundiMini Okosperselyt® kap ajándékba, amellyel gyermeke szórakozva tanulhatja meg a takarékoskodás alapjait, valamint Ön is könnyen nyomon követheti, hogyan és mire tesz félre gyermeke.

 

Kinek ajánljuk a FundiMini Gyerekszámlát?

 

 • Aki szeretné megalapozni gyermeke jövőjét egy saját lakással.
 • Aki ennek érdekében hosszú távú és rendszeres megtakarítási formát keres.
 • Akinek gyermeke vagy unokája még nem töltötte be a 14. életévét.

Milyen célokra használható fel?

 

 • új vagy használt lakás/ház vásárlásra
 • felújításra és korszerűsítésre
 • építésre és bővítésre
 • önerőként hitelfelvételhez

Milyen feltételekkel érhető el a FundiMini Gyerekszámla?

 

 • A szerződés kedvezményezettje 14. életévét be nem töltött gyermek lehet.
 • A szerződő FundiMini Gyerekszámlát nyit és a szerződés szerinti havi megtakarítás ráta összege legalább havi 9.900 forint.
 • A számlanyitási díj mely a szerződéses összeg 1%-a és az első havi megtakarítás befizetésre került.
 • A kedvezmény további feltétele, hogy a szerződés kiutalásra kerüljön, továbbá a szerződés nem kerül felajánlásra biztosítékként és nem lesz korlátozás alá helyezve, valamint nem megosztás útján jön létre.

Mutatunk egy példát a FundiMini Gyerekszámla konstrukcióra!

 

Egy konkrét példa segítségével bemutatjuk, hogy ha a szülők 4 éves gyermekük számára már most elkezdenek takarékoskodni a FundiMini Gyerekszámla segítségével, felnőtt korára miként tudják őt saját lakáshoz segíteni. A két, egymást követő, egyenként 10 éves, havi 20.000 forintos megtakarítású lakásszámlából álló konstrukció révén – 20 év múlva – az igénybe vehető lakáskölcsönnel együtt gyermeküket akár azonnal egy saját otthon megvásárlásával tudják támogatni.

 1. Ha minden hónapban rendszeresen befizet 20.000 forintot, a 10. év végére nemcsak a saját félretett pénzével számolhat, hanem állami támogatás és betéti kamat is gyarapítja a megtakarítását.
 2. Ezen felül a Fundamenta hűségbónusszal jutalmazza, hogy gondol gyermeke jövőjére és ennek köszönhetően a 10. év végére összesen 3.174.027 forint máris rendelkezésére áll. A hűségbónusz2 az első lakás-előtakarékossági szerződés szerződéses összegének 0,5%-a, mely a szerződés kiutalásakor jóváírásra kerül a betéti számlán.
 3. Ezt követően Ön dönthet úgy, hogy egy új szerződésen tovább folytatja a takarékoskodást, és igénybe veszi az akár újabb 10 évig járó állami támogatást. Eközben az első szerződésen összegyűlt összeg a második szerződés futamideje alatt tovább kamatozik, sőt a normál kamaton felül 1,5% kamatprémiumot3 is jóváírunk.
 4. Így a 20. év végére összesen 6.790.378 forinttal tudja gyermekét támogatni lakáscéljai megvalósításában.
 5. Amennyiben ez az összeg nem lenne elegendő, kedvező feltételekkel nyújtunk FundiMini Gyerekszámla szerződéséhez lakáskölcsönt4, így mindösszesen akár 15.300.000 forinttal számolhat a teljes időszak végén.

Hogyan nyithat FundiMini Gyerekszámlát?

 

A szerződéskötésre több lehetőség is rendelkezésére áll:

 • számoljon fenti kalkulátorunkkal, és kösse meg szerződését kényelmesen, otthonából az online szerződéskötési oldalunkon,
 • amennyiben személyes ügyintézést szeretne igényelni, kérje Személyi Bankárunkat,
 • kérjen visszahívást a személyre szabott kalkulációért és szerződéskötésért,
 • vagy keresse fel személyes ügyfélszolgálatunkat.
Lakcím, melyre a pénzügyi tanácsadást kéri
Tanácsadás ideje:*

Tájékoztatjuk arról, hogy az Ön személyes adatainak kezelésére vonatkozó részletes információkat ide kattintva ismerheti meg

* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező
Kérését rögzítettük!

Telefonos tájékoztatás

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást elkötelezettség nélkül!
Tájékoztatjuk arról, hogy az Ön személyes adatainak kezelésére vonatkozó részletes információkat ide kattintva ismerheti meg.
Visszahívást kérek

A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelemfelkeltést célozzák. A tájékoztatás nem teljeskörű, a termék részletes feltételeit az Általános Szerződési Feltételek (Üzletszabályzat) c. dokumentum tartalmazza. Az Ön pénzügyi közvetítője, úgy is, mint jelzáloghitel-közvetítő a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. nevében jár el, amelyért díjazásban részesül.

1Az állami támogatás mértéke, szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72.000 forint. Az 1. és 2. szerződés összevont EBKM-értéke hűségbónusszal és kamatprémiummal, Otthontervező Lakásszámla A módozatok (havi 20.000 forint megtakarítás) esetén: 2,87-4,16% állami támogatással, 0,44-0,64% állami támogatás nélkül. Az 1. és 2. szerződés összevont EBKM-értéke hűségbónusszal és kamatprémiummal, Otthontervező Lakásszámla B módozatok (havi 40.000 forint megtakarítás) esetén: 1,83-2,51% állami támogatással, 0,46-0,63% állami támogatás nélkül.

Az EBKM-érték két egymást követő, Otthontervező Lakásszámla A vagy Otthontervező Lakásszámla B módozatú lakás-takarékpénztári szerződésből álló konstrukcióra került megállapításra, havi 20.000 forint, ill. havi 40.000 forintos folyamatos betételhelyezést feltételezve, ahol a tarifa szerinti kamat 0,1%, a kamatprémium 1,5%, és az első szerződés futamideje minimum 8 év. A megtakarítási idő változása az EBKM érték változását is jelentheti, amely érték csökkenhet.

2Az első lakás-előtakarékossági szerződés szerződéses összegének 0,5%-át hűségbónuszként jóváírjuk az Ügyfél betéti számláján a FundiMini Gyerekszámla akcióról szóló Hirdetmény szerinti meghatározott feltételek együttes teljesülésekor.

3A kamatprémium feltételeiről bővebb tájékoztatást a FundiMini Gyerekszámla akcióról szóló Hirdetmény ad. A kamatprémium mértéke 1,5%.

4A két A24 módozatú szerződésből álló, 10 éves megtakarítási idejű, együttesen 15.300.000 millió forint szerződéses összegű konstrukcióban a megtakarítás mellé felvehető 8.509.622 millió forint hitelösszegű lakáskölcsön THM értéke 3,67%, 113 hónapos futamidőre. A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM értéke nem tartalmazza jelzáloggal terhelendő ingatlan biztosításának díját. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, az ingatlanra vagyonbiztosítási szerződés megkötése szükséges.

5Az ajándék Fundimini Okospersely® a 14. életévét be nem töltött kedvezményezett javára, újonnan kötött szerződésekre érvényes, ahol a tarifális ráta eléri a havi 9.900 forintot és nem haladja meg a 40.000 forintot, a számlanyitási díj és az első havi teljes megtakarítás befizetésére is sor került, és a szerződést nem zárolják. A FundiMini Gyerekszámla további feltétele hogy a szerződés Otthontervező Lakásszámla A módozat vagy Otthontervező B módozat és legalább 8 éves futamidejű legyen, és a szerződés kiutalásra kerüljön. Zárolt a (hitel)biztosítéki célra felajánlott, terhelt szerződés.

6A konkrét példához tartozó EBKM értékek: 1. szerződés 2,48% állami támogatással, 1,03% állami támogatás nélkül; 2. szerződés 4,23% állami támogatással, -0,63% állami támogatás nélkül. Összevont EBKM a 2. szerződésre: 2,87% állami támogatással, 0,64% állami támogatás nélkül. A kamatprémium mértéke 1,5%. Az állami támogatás mértéke szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72.000 forint.

7Betéti kamat a második szerződés futamideje alatt az első és második szerződésre vonatkozóan.

8Az első szerződés második szakaszra vonatkozó számlavezetési díjával csökkentett összeg. A szerződéses összeg 1%-ának megfelelő számlanyitási díj befizetése a szerződés létrejöttének a feltétele. Az akció kizárólag az akciós hirdetményben megjelölt más termékakcióval vonható össze.

A két szerződésből álló konstrukció a jelenlegi termékkínálat alapján lett kalkulálva, amely a második szerződés megkötésének időpontjában az aktuális termékkínálat alapján módosulhat.

A tájékoztatás nem teljes körű, a termék és az akció részletes feltételeit a www.fundamenta.hu oldalon található „FundiMini Gyerekszámla akció hirdetménye 2017.12.15-től” című hirdetmény a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. Általános Szerzodési Feltételei (Üzletszabályzat) tartalmazzák. A FundiMini Gyerekszámla akció nem vonható össze semmilyen más akcióval, az Okospersely akció pedig a hirdetményben megjelölt akciókkal összevonható. Jelen tájékoztatás hivatalos ajánlattételnek nem tekinthető.

Az akció 2017.12.15-től visszavonásig él.