Tisztelt Ügyfelünk!

A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. a 2018.10.16. napjáig megkötött szerződéseket a szerződésben rögzített feltételek szerint teljesíti.

A Parlament által elfogadott, 2018.10.17. napján hatályba lépő 2018. évi LXIII. törvény értelmében 2018.10.16. napját követően megkötött lakás-előtakarékossági szerződések esetében a lakás-előtakarékoskodót állami támogatás nem illeti meg. (Továbbá a törvény hatályba lépését megelőzően kötött lakás-előtakarékossági szerződés megtakarítási idejének meghosszabbítása esetén a meghosszabbított megtakarítási időre nem illeti meg a lakás-előtakarékoskodót, az állami támogatás ezen meghosszabbított megtakarítási időre nem igényelhető.)

2018.10.17. napjától a honlapon elérhető feltételekkel új lakás-előtakarékossági szerződés megkötésére állami támogatással nincs mód, az ott szereplő információk a korábban megkötött szerződésekre vonatkozóan tájékoztató jellegűek.

A Fundamenta Lakáskassza Zrt.-nél elhelyezett betéteket az Országos Betétbiztosítási Alap biztosítja.

Családi Plusz Lakásszámla

A Fundamenta Családi Plusz Lakásszámlát azoknak az ügyfeleiknek ajánljuk, akik már rendelkeznek Fundamenta Lakásszámlával, de családon belül több lakásszámlát is kötnének, így növelve megtakarításukat és az állami támogatás mértékét. Családi Plusz Lakásszámla esetén az új szerződések esetében az első évben a betéti kamatokon felül 5% extra kamatot kaphat megtakarítására!

Miért éri meg Családi Plusz Lakásszámlát választani?

 

 • 5% kamatbónusz az első éves befizetésekre – így családtagja lakáscélra félretett pénze extra kamattal nőhet! Akciós EBKM állami támogatással, havi 20.000 forint megtakarítás esetén 4,28 – 10,12%, EBKM állami támogatás nélkül -1,33  -0,59%, Akciós EBKM állami támogatással, havi 40.000 forint megtakarítás esetén 2,16-5,26%, EBKM állami támogatás nélkül -1,03 -0,45%.1
 • Akár több családtagja számára is nyithat Családi Plusz Lakásszámlát, így az új szerződésekkel családon belül megtöbbszörözhető a lakáscélra felhasználható összeg.
 • Az új szerződésre is 30% - legfeljebb évi 72.000 forint – állami támogatás vehető igénybe.1

Kinek ajánljuk a Családi Plusz Lakásszámlát?

 

 • Akik családi összefogással szeretnék növelni megtakarításukat és az állami támogatás mértékét.
 • Akik biztos befektetést keresnek, magas betéti kamattal és hozammal.
 • Akik önerőként vagy kedvező kamatozású lakáshitellel kombinálva használnák fel megtakarításukat lakáscéljaikhoz.

Milyen célokra használható fel?

 

Lakásvásárlásra

Ha nem szeretne albérletben lakni, vagy nagyobb lakásba költözne, akkor érdemes már ma megismernie a lehetőségeit és belekezdeni otthonálmai megalapozásába. A Családi Plusz Lakásszámla felhasználható bármely új és használt lakás vagy ház vásárlására.

Felújításra, korszerűsítésre

Ideje felújítani a konyhát vagy a fürdőszobát? Ki kell alakítani a gyerekszobát? Esetleg korszerűsíteni kell az egész lakást?  A Családi Plusz Lakásszámlával ezek mindegyikét, és további lakással kapcsolatos beruházásait is megvalósíthatja.

Építésre, bővítésre

Akár egy külön élettérre lenne szükség az aktuális otthonában, akár egy teljesen új ház építéséről van szó, a Családi Plusz Lakásszámla mindegyik esetben kiváló alapot jelent.

Milyen megtakarítási idők közül választhatok?

 

Ön igényei szerint dönthet az öt megtakarítási idő közül annak megfelelően, hogy mikor szeretné otthonával kapcsolatos terveit megvalósítani. Elérhető megtakarítási idők:

 • 4 év 2 hónap
 • 5 év 2 hónap
 • 6 év 7 hónap
 • 8 év 1 hónap
 • 10 év

A megtakarítás már havi 5.000 forinttól elindítható, és az igényeknek megfelelően 5.000 és 40.000 forint közötti összeg lehet. Az állami támogatás maximum havi 20.000 forint után adható, azonban 40.000 forint havi megtakarítás esetén magasabb szerződéses összeg vehető fel egy szerződéssel is.

Új lakásszámla megkötésének feltétele a szerződéses összeg 1%-ának megfelelő számlanyitási díj befizetése.

Lakcím, melyre a pénzügyi tanácsadást kéri
Tanácsadás ideje:*

Tájékoztatjuk arról, hogy az Ön személyes adatainak kezelésére vonatkozó részletes információkat ide kattintva ismerheti meg

* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező
Kérését rögzítettük!
Kérését rögzítettük!

Telefonos tájékoztatás

Kérdése van? Kérjen ingyenes visszahívást elkötelezettség nélkül!
Visszahívást kérek

Hasznos: az állami támogatás igényelhető kiskorú kedvezményezett számára is, amennyiben a szerződésen nagykorú szerződő van megjelölve.

 

A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelemfelkeltést célozzák. A tájékoztatás nem teljeskörű, a termék részletes feltételeit az Általános Szerződési Feltételek (Üzletszabályzat) c. dokumentum és a kapcsolódó hirdetmény tartalmazza. A Fundamenta Személyi Bankár a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. megbízásából jár el.

1Az állami támogatás mértéke, szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72.000 forint. A jóváírásra kerülő kamatbónusz maximális mértéke az adott módozat esetén engedélyezett maximális éves megtakarítás 3%-a. Az adott módozat esetén engedélyezett maximális éves megtakarítás: Otthontervező Lakásszámla 20 kötésekor 240.000 forint természetes személy szerződő esetén, max. 1.080.000 forint jogi személy vagy más, nem természetes személy szerződőnél; Otthontervező Lakásszámla 40 kötésekor 480.000 forint természetes személy szerződő esetén.

Nem akciós EBKM állami támogatással, havi 20.000 forint megtakarítás esetén 4,24%-9,91%, állami támogatás nélkül -1,59%-0,63%. Azoknál a módozatoknál, ahol lehetőség van havi 40.000 forint betét elhelyezésére is, az EBKM értékét 40.000 forint folyamatos betételhelyezést feltételezve is közzétesszük. Ennek megfelelően nem akciós EBKM állami támogatással, havi 40.000 forint megtakarítás esetén 2,12%-5,04%, állami támogatás nélkül -1,28% - -0,50%. A jelen tájékoztatóban megjelölt EBKM érték a betéti kamat és az értékpapírok hozama számításáról és közzétételéről szóló 82/2010 (III.25.) Korm. rendelet alapján került megállapításra, folyamatos betételhelyezést feltételezve. A megtakarítási idő változása az EBKM érték változását is jelentheti, amely érték csökkenhet.

Új lakásszámla megkötésének feltétele a szerződés létrejöttére irányuló ajánlatnak a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről történő elfogadása.

A törvény előírásai szerint a megtakarítási idő után egy 2 hónapos, ún. kiutalási időszak következik. Ügyfeleinket levélben értesítjük arról, milyen célra, mikor és milyen módon használhatják fel a rendelkezésükre álló összeget.