Cégtörténet

Küldetésünknek tekintjük, hogy professzionális lakásfinanszírozóként minden ügyfelünket hozzásegítsük ahhoz, hogy - az öngondoskodás elvén alapuló konstrukciónkkal - vonzó feltételek mellett, állami támogatással, minőségi tanácsadás révén, súlyos eladósodás nélkül lakáscéljaikat megvalósíthassák.

Társaságunk 1997 óta folytat lakás-takarékpénztári tevékenységet szakosított hitelintézetként, dinamikusan növelve Ügyfelei és munkatársai számát. A társaság tevékenységi köre kiterjed a meghatározott szerződés szerinti betétgyűjtésre, hitelnyújtásra, illetve az e szerződéshez kapcsolódó áthidaló kölcsön nyújtására.

 

A Fundamenta-Lakáskassza Lakás-takarékpénztár Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Fundamenta-Lakáskassza Zrt.) 2003. július elseje óta működik jelen formájában, a Fundamenta Rt. és a Lakáskassza-Wüstenrot Rt. fúziója nyomán.

 

Részvényeseink megbízható, stabil pénzügyi háttérrel rendelkező biztosítótársaságok, bankok és lakás-takarékpénztárak működtetésében érdekelt társaságok. A részvények döntő hányadát a lakás-takarékpénztár szakmai hátterét is biztosító Bausparkasse Schwäbisch Hall AG és a Wüstenrot lakástakarék-pénztár osztrák és német illetőségű vállalatai birtokolják. További nagy részvényesünk a Generali csoport magyarországi érdekeltsége, a Generali Biztosító Zrt. A banki részvényesek a magyar pénzügyi élet kiemelkedő képviselői, akik innovatív tevékenysége jelentős mértékben hozzájárult a magyarországi bankszektor lakossági és vállalati szektorának fejlődéséhez.

 

 

Fundamenta-Lakáskassza Zrt.

Cím: 1052 Budapest, Váci utca 19-21.
Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-10-043304

 

Fundamenta-Lakáskassza Pénzügyi Közvetítő Kft.

Cím: 1052 Budapest, Váci utca 19-21.
Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-09-673867

 

 

A Fundamenta-Lakáskassza Pénzügyi Közvetítő Kft. a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. egyszemélyes leányvállalata, mely a pénzügyi termékek közvetítését végzi a partnerek számára, nevezetesen

  • lakás-előtakarékossági szerződést közvetít a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. számára,
  • bankhiteleket közvetít az UniCredit Bank, a K&H Bank és az FHB Bank számára,
  • folyószámlát közvetít a K&H Bank számára,
  • közvetíti a CONCORDE befektetési alapjait,
  • lakásbiztosítást közvetít az ALLIANZ és Generali Biztosító Zrt. számára

Partnereink

  

  • Takarékszövetkezetek
  • Brókerek
  • Kiemelten közmű és társasházi ügyletekkel foglalkozó partnereink