Cégtörténet

Küldetésünknek tekintjük, hogy professzionális lakásfinanszírozóként minden ügyfelünket hozzásegítsük ahhoz, hogy - az öngondoskodás elvén alapuló konstrukciónkkal - vonzó feltételek mellett, állami támogatással, minőségi tanácsadás révén, súlyos eladósodás nélkül lakáscéljaikat megvalósíthassák.

A Fundamenta története egyidős a magyarországi lakás-takarékpénztárak történetével. Szakosított hitelintézetként 1997 óta folytat lakás-takarékpénztári tevékenységet, dinamikusan és folyamatosan növelve ügyfelei és munkatársai számát. Tevékenységi köre kiterjed a meghatározott szerződés szerinti betétgyűjtésre, hitelnyújtásra, illetve az e szerződéshez kapcsolódó áthidaló kölcsön nyújtására.

Az indulás óta társaságunk mind a lakás-takarékpénztári szegmens, mind a lakásfinanszírozási piac meghatározó szereplőjévé vált. Küldetésünknek tekintjük, hogy professzionális lakásfinanszírozóként minden ügyfelünket hozzásegítsük ahhoz, hogy az öngondoskodás elvén alapuló konstrukciónkkal, vonzó feltételek mellett, állami támogatással, minőségi kiszolgálás révén, súlyos eladósodás nélkül valósíthassák meg lakáscéljaikat.

 

Részvényeseink megbízható, stabil pénzügyi háttérrel rendelkező biztosítótársaságok, bankok és lakás-takarékpénztárak működtetésében érdekelt társaságok. A részvények döntő hányadát a lakás-takarékpénztár szakmai hátterét is biztosító Bausparkasse Schwäbisch Hall AG és a Wüstenrot lakástakarék-pénztár osztrák és német illetőségű vállalatai birtokolják. További nagy részvényesünk a Generali csoport magyarországi érdekeltsége, a Generali Biztosító Zrt. A banki részvényesek a magyar pénzügyi élet kiemelkedő képviselői, amelyek innovatív tevékenysége jelentős mértékben hozzájárult a magyarországi bankszektor lakossági és vállalati szektorának fejlődéséhez.

 

 

Fundamenta-Lakáskassza Zrt.

Cím: 1052 Budapest, Váci utca 19-21.
Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-10-043304

 

Fundamenta-Lakáskassza Pénzügyi Közvetítő Kft.

Cím: 1052 Budapest, Váci utca 19-21.
Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Cégjegyzékszám: 01-09-673867

 

 

A Fundamenta-Lakáskassza Pénzügyi Közvetítő Kft. a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. egyszemélyes leányvállalata, mely a pénzügyi termékek közvetítését végzi a partnerek számára, nevezetesen

  • lakás-előtakarékossági szerződést közvetít a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. számára,
  • bankhiteleket közvetít az UniCredit Bank, a K&H Bank és az FHB Bank számára,
  • folyószámlát közvetít a K&H Bank számára,
  • közvetíti a CONCORDE befektetési alapjait,
  • lakásbiztosítást közvetít az ALLIANZ és Generali Biztosító Zrt. számára

Partnereink

   

  • Takarékszövetkezetek
  • Brókerek
  • Kiemelten közmű és társasházi ügyletekkel foglalkozó partnereink